3 Tips voor een zakelijke look met een jeans

3 Tips voor een zakelijke look met een jeans

In een zakelijke omgeving wil je ook zakelijk overkomen. Over wat zakelijke kleding is verschillen de meningen en is ook afhankelijk van je functie en branche. Toch zijn er wel wat zaken waar je rekening mee kunt houden voor een zakelijke uitstraling. Michel van Vuuren, directeur van Blue Orange Academy, staat model.

Op deze foto zien we Michel in een jeans, sneakers en een trui. Juist de combinatie van deze 3 items maakt de look informeel. Een jeans zien we tegenwoordig veel vaker binnen een zakelijk setting, maar een jeans is echt een broek die valt onder de categorie vrije tijd. Om die reden is het belangrijk, indien je toch voor een jeans kiest, deze zakelijk te stylen dit kan door:
  1. combineer een jeans altijd met een formeel kledingstuk – een overhemd, een colbert gecombineerd met een overhemd, T-shirt of fijn gebreide coltrui.
  2. let op de lengte van de broek in combinatie met de schoen – de combinatie met een sneaker zorgt er vaak voor dat de broek niet over de hiel van de schoen kan vallen waardoor plooien in de broek ontstaan. Dit maakt een rommelige casual indruk en is informeel. Een meer zakelijke nette schoen zorgt voor een krachtige look omdat de broekspijp beter over de hiel valt en biedt evenwicht voor de jeans.
  3. zorg voor contrast – de combinatie met de trui heeft weinig contrast doordat de trui en sjaal dicht bij elkaar liggen qua kleur. Door het contrast te verhogen, vergroot Michel zijn autoriteit en zichtbaarheid wat beter past bij zijn rol en zakelijke setting.
3 tips voor een zakelijke kledingstijl
Op bovenstaande foto is Michel gerestyled, de jeans is gebruikt als uitgangspunt. Het resultaat is niet een super formele look, maar wel een waarmee hij zakelijk goed voor de dag kan komen. Ondanks het hoge contrast (wit en grijs) blijft hij zeer benaderbaar doordat het katoenen overhemd wordt gecombineerd met een wollen vest. Stof speelt dus ook een belangrijk rol in het neerzetten van de gewenste uitstraling.

Related Posts