Wat is een Herfsttype

  • Het Herfsttype kan een lichte of juist een donkere huidskleur hebben met een warme ondertoon. Degene met een lichte huid hebben vaak goudkleurige zomersproeten zijn meer gevoelig voor de zon dan degene met een donkere huid.
  • De haarkleur is roodblond, koperrood, roestbruin of donkerbruin.
  • De ogen van een Herfsttype zijn hazelnootbruin, diepgroen of bruin met vaak groene of goudkleurige vlekjes in de iris.

Ben je een Herfsttype?

Dan zijn jouw kleuren warme aardse kleuren zoals je ze tegenkomt in de Herfst.

Denk aan de bladeren van de bomen die verkleuren, rijpe eetbare vruchten zoals de tamme kastanje en hazelnoten of de pompoen. Je kleuren zijn warm en aards bijvoorbeeld mosgroen, terracotta rood, kastanjebruin en okergeel staan je mooi. Combineer dit met matgoud-, koper-, of bronskleurige sieraden.

Wil je je haar verven dan kan dat het beste in kleuren met een warme gloed zoals: goud- en koperkleuringen of hazelnootbruin.

Bij een kleurenanalyse wordt duidelijk welk kleurtype je bent. Als je weet welk kleurtype je bent, kun je gemakkelijk kleuren kiezen voor jouw kleding, sieraden, make-up of haarkleur. Je kleurexpert geeft je een kleurenwaaier of kleurenpalet mee afgestemd op jouw persoonlijke kleuren.

Blijkt uit de kleuranalyse dat je niet een uitgesproken Herfsttype bent dan kun je een combinatie zijn van:

  • Herfst – Lente
  • Herfst – Zomer
  • Herfst – Winter

Uitzoeken welk kleurtype je écht bent?

Doe een kleurenanalyse bij jou in de buurt!