Stijl is tijdloos en niet gebonden aan leeftijd.

Stijlanalyse

Stijl is de vertaling van je persoonlijkheid uitgedrukt in de kleding die je draagt en bepaalt je image en het beeld dat anderen van jou hebben of krijgen. De stijlexpert kijkt samen met jou welk stijltype bij jou past en zoekt met jou naar de beste persoonlijke styling en de passende stijlaccenten voor jouw look. Bij een stijlanalyse wordt uitgegaan van 6 stijltypes: Tijdlooschic, Gamine, Casual, Romantisch, Flamboyant, Sportief.

Stijl kan veranderen afhankelijk van de verschillende levensfase waarin je je bevindt. Juist om die reden is het verstandig een objectief advies in te winnen bij een stijlexpert.

Een stijlanalyse gaat uit van 6 stijltypes waaronder:

Stijltype 1: Klassiek (Tijdloos chic)

Roept bij veel mensen een associatie op met ouderwets om die reden classificeren wij dit stijltype liever als tijdloos chic. De garderobe van deze vrouw of man heeft kledingstukken die eenvoudig zijn van snit en gemaakt van kwalitatieve stoffen. Kleine bijzondere details aan of op de kleding geven de kleding net die bijzondere uitstraling zonder dat het direct opvalt. De kledingstukken zijn tijdloos en raken daardoor niet snel uit de mode. Het kleurgebruik bestaat uit veel neutralen.

Stijltype 2: Gamine (stoer)

Dit type houdt van stoer! Leer, groffe sieraden, brede riemen, breisels zijn kenmerken die terug te vinden zijn in de garderobe. Dit stijltype heeft een voorkeur voor neutrale kleuren, legergroen en combineert dit met bijvoorbeeld een stevig rood of citroen geel, maar altijd een tikje nonchalant.

Stijltype 3: Casual

Gemakkelijk zittende kleding domineert bij dit stijltype want draagcomfort staat bovenaan. De kleding oogt vlot en natuurlijk en past goed bij een informele setting. Het kleurgebruik is niet uitgesproken, maar dit type weet wel op een eigenzinnige manier kleding te combineren.

Stijltype 4: Romantisch

Dit type houdt van ruffles (geschulpte randjes) en plissées en van vlotte zwierige kleding. Zachte soepele stoffen, kraagjes, wijde mouwen zijn zomaar een aantal voorbeelden van het romantische type. Qua kleurgebruik is er een voorkeur voor pastels en vrolijke kleuren als geel. roze, paars, etc. Mannen hebben een voorkeur voor bloemmotieven, shawltje, shoker of hoed.

Stijltype 5: Flamboyant

Deze kledingstijl verraadt een man of vrouw die zich graag excentriek kleedt. In de kledingkast van dit stijltype hangen veel eigenzinnige stukken. Een eigenzinnig kledingstuk kenmerkt zich doordat het kledingstuk zich niet gemakkelijk laat combineren met andere kledingitems een set vormt waardoor deze lastig afzonderlijk zijn te combineren. Zwart is favoriet net als rood.

Stijltype 6: Sportief

Het sportieve type houdt van comfortabele stoffen die bewegingsvrijheid geven. Een hippe jeans met een T-shirt, bomberjack en sneakers passen bij dit type man of vrouw. De huidige trends met drawstringbroeken (met een koordje aan de bovenkant van de broek) en de stripings (streep aan de zijkant van de broek) passen perfect bij dit type.

Voor alle stijltypes geldt dat er ook mengvormen zijn zoals bijvoorbeeld: tijdloos chic romantisch of tijdloos chic gamine. Het stijltype dat de eerste voorkeur heeft is dominant. Een klassiek sportief type ziet er anders uit dan een sportief klassiek type. Het verschil zie je niet alleen in kleding, maar ook bijvoorbeeld aan de make-up en haarverzorging. Bij het tijdloos chic type is dit tot in de puntjes verzorgt terwijl het sportieve type beduidend minder tot geen make-up draagt en het haar wat rommelig mag ogen.

Dit zijn korte beschrijvingen ter indicatie. Er zijn talloze combinaties mogelijk en niet iedere expert gebruikt dezelfde indeling of benaming.

Wil je je carrière een boost geven of wil je een objectief advies over jouw look, raadpleeg dan een stijlexpert. De stijlexpert overlegt een professionele styling met aandacht voor je talenten.