Sign In

Lentekriebels: Blij voor je Kledingkast

Lentekriebels: Blij voor je Kledingkast

De lente is aangebroken, Een nieuw seizoen. Dat bekent vaak dat we zin krijgen in iets nieuws, Lentekriebels zorgen letterlijk voor nieuwe energie door de aanmaak van jawel… dopamine. Dit komt weer doordat we na de winter waarin we vaak thuis zijn weer er op uit gaan en in de lente en nieuwe dingen ondernemen. De voorjaarsschoonmaak was vroeger ook een uiting van die hernieuwde energie.

Wie wil er nu niet blij voor zijn kledingkast staan? Blij voor je kledingkast staan, wordt door een aantal aspecten beïnvloedt.

  1. de kledingitems
  2. het overzicht
  3. de hoeveelheid
  4. je zelfbeeld

Kledingitems: De soort kleding in je kledingkast bepaalt of je er blij van wordt. Heb je voor verschillende gelegenheden ook de passende outfits hangen of schiet jij in de (kleding)stress als je een zakelijke bijeenkomst hebt? Een andere vraag die je kunt stellen om te achterhalen of je blij wordt van jouw kledingitems is: vertegenwoordigt de kleding in je kledingkast voldoende jouw persoonlijkheid. Een blij gevoel over wat je draagt resoneert in (zelfverzekerd)gedrag. Wat we zien is dat 77% van de Nederlanders weleens een impuls aankoop doet omdat het kledingitem in de aanbieding was, het zo goed staat/past bij een ander of als beloning. Dit zijn dikwijls niet de beste keuzes om een kledingstuk aan te schaffen waardoor juist deze items vaak ongedragen in de kast blijven hangen. Ben jij blij met je kledingitems in jouw kledingkast of kun je daarbij wel wat hulp gebruiken van een expert?

Overzicht: Goed overzicht in je kledingkast zorgt ervoor dat je blij voor je kledingkast kunt staan. Je hoeft immers niet te zoeken naar dat ene kledingitem, alle kleding hangt of ligt er verzorgt bij. Een overzichtelijke kledingkast vermindert (kleding)stress omdat je door het overzicht gemakkelijker combinaties kunt maken en s’ochtends niet op zoek hoeft te gaan naar dat ene truitje, dat je vervolgens verkreukeld in een hoek terug vindt. Nu de lente is aangebroken is het wellicht een goed idee jouw kledingkast een op te (laten) ruimen. Een soort van kledingkast detox. Je kunt daarmee beginnen door je kleding te sorteren op lente- en zomer items en de andere kledingstukken netjes in dozen op te ruimen. zo heb je in ieder geval al het overzicht welke kleding je hebt voor de komende 2 seizoenen. Daarnaast kun je je kleding sorteren op item: broeken bij de broeken, truien bij de truien, etc. Op deze manier creëer je al een aardig overzicht en als je dan gelijk die kledingstukken verwijderd die versleten zijn of niet meer passen dan schiet je al lekker op. Uiteraard kun je ook de hulp inroepen van een expert die samen met jou kijkt naar je kleding en helpt je kledingkast te organiseren. Je slaat dan gelijk 2 vliegen in 1 klap omdat deze expert ook gelijk kijkt naar je persoonlijkheid. Je vindt zo een expert op dit platform. Ook werken diverse experts op dit platform met een online garderobe tool waardoor jij digitaal jouw kledingkast op je telefoon krijgt en dus altijd een overzicht hebt. wil je hier meer over weten mail dan gerust naar info@kledingenstijladvies.info

Hoeveelheid: Vaak wordt gedacht hoe meer kleding ik heb hoe blijer ik daarvan wordt. Niets is minder waar! Onderzoek toont namelijk aan dat kledingaankopen verslavend werkt en dat de aankoop voor een kortstondige geluksmoment zorgt. Ook blijkt dat mesonen die veel kleding hebben niet beter zijn in het maken van combinaties en dikwijls juist het overzicht missen van wat ze al hebben. Een slim uitgedachte garderobe met kledingitems die onderling goed te combineren zijn maakt veel gelukkiger. Misschien heb je wel een gehoord van het woord kledingcapsule? Dit is een garderobe die bestaat uit ongeveer 30 kledingitems die onderling perfect te combineren zijn en telkens weer een verrassende combinatie bieden. Met een kledingcapsule heb je bovendien een overzichtelijke duurzame kledingkast. Bovendien kun je dan bewustere aankopen doen wanneer je toch iets nieuws wilt aanschaffen. Wil jij graag hulp bij het samenstellen van een kledingcapsule boek dan een sessie bij een van onze experts en ervaar hoe je met jouw kledingitems dit kunt bereiken zodat jij weer blij voor je kledingkast staat.

Zelfbeeld: Het is altijd fijn kleding te hebben die je leuk vindt en waar je je goed in voelt. Wanneer je je goed voelt in een bepaald kledingstuk straal je dat ook uit. Kleding is echt het verlengstuk van je identiteit. Het dragen van kleding die je mooi vindt en die goed past, kan je zelfbeeld positief beïnvloeden. Wat we dikwijls zien is dat we goed weten wat we niet zo mooi vinden aan onszelf maar vervolgens niet altijd goed weten hoe we dat minder kunnen laten opvallen door juist de positieve dingen te accentueren. Zeker onder druk van alle reclamecampagnes en social media neemt het negatieve zelfbeeld toe. Een image professional kan jou helpen te ontdekken wie je bent, wat je wilt uitstralen en het meest belangrijke hoe je dat kunt bereiken met behulp van kleding. Informeer een vrijblijvend of stuur jouw vraag in via info@kledingenstijladvies.info

Start de lente goed en gun jezelf de hulp van een professional als jij je herkent in dit blog. Groetjes Carla

foto Mathilde

Related Posts