Kies je outfit bewust

Kies je outfit bewust

Je weet, ik gebruik in mijn blog vaker gebruik van voorbeelden die ik voorbij zie komen op tv. Toen ik een dag of 14 terug minister Kajsa Ollongren op tv zag, kon ik het niet laten een foto te maken. Wat maakte ze handig gebruik van de kleuren uit de primaire triade (rood, geel en blauw). De rode lipstick versterkt namelijk haar blauwe ogen (rood en blauw vormen een karakteristieke tweeklank) en als we haar blonde haar als “geel” mogen beschouwen, maakt ze door het toevoegen van de rode lipstick de primaire triade compleet. Ze komt krachtig en professioneel over.

Contrast: Wat me ook opviel was dat het contrast van het groene jurkje met het witte kraagje goed aansluit bij haar natuurlijke contrast. Ik bedoel hiermee het contrast tussen huid, haar en ogen. Bij Ollongren is sprake van een laag contrast omdat, zoals je in de zwart/wit foto kunt zien, het onderlinge contrast op de grijswaardeschaal zich tussen de 6 en 8 bevindt. Het allermooiste is dat zij, ondanks het lage contrast, toch autoriteit en leiderschap uitstraalt en daarnaast toegankelijk oogt.

En weet je hoe dat komt? Dat heeft weer te maken met de stofkeuze van de jurk. Het is goed te zien dat de jurk van stevig materiaal is gemaakt en een scherpe belijning heeft. Kijk maar naar de schouderinzet en de coupenaden. Ook het kraagje heeft een duidelijke rechte vorm. Deze outfit en styling is goed gekozen voor de context waarin ze verkeerde. Het toegankelijke wordt benadrukt door de kleur en het lage contrast. En als laatste; de totale look was zeer modieus met de mouwen van de blouse die onder het mouwtje van het jurkje uitkwamen en de witte laarzen.

Ik weet niet of ze over deze outfit en styling is geadviseerd, het kan ook zijn dat ze deze intuïtief heeft gekozen. Ik heb haar namelijk ook wel eens in andere outfits gezien die haar minder sprankelend stonden en ouder maakte.

Hoe mooi zo het zijn; als iedereen kennis heeft over materialen, contrast, kleurgebruik en stijl en dat allemaal afgestemd op wie jij bent met jouw ambities en idealen. Ik kan het niet vaak genoeg benadrukken maar “every professional needs a professional”. Wil jij ook je kleding bewust kiezen zodat de kleding voor jou aan het werk gaat. Kijk dan gerust eens rond op deze website want hier vind je de professionals die jou verder kan helpen.

Related Posts