Kledingkastanalyse: Vorm #4

Kledingkastanalyse: Vorm #4

Heb je de vorige blogs ook gelezen over kleur en stoffen? Dan zie je vast al enkele overeenkomsten in jouw kledingkast. We gaan nu verder met het bekijken van de vorm van je kledingstuk waarbij we onderscheid maken tussen recht en rond. Wellicht heb je nog nooit zo gekeken naar je kleding die je hebt, maar onderstaande voorbeeld maakt duidelijk wat wij bedoelen met recht en rond.

rechte en ronde vormenBij de linker blouse overheersen rechte vormen: de kraag is recht, de mouwen en manchetten zijn recht en de stiksels versterken de rechte lijnen. Bij de rechter blouse is de kraag rond, zien we ronde knoopjes en lusjes en is ook de onderkant rond. Kun je je voorstellen dat een kleding met overwegend ronde vormen mooier valt op een figuur met ronde vormen en dat een recht vallend kledingstuk mooier past bij een figuurvorm met rechte lijnen. Uiteraard zijn er ook diverse tussenvormen. Kledingstukken kunnen ook recht zijn met ronde accenten en kleding kan ook rond zijn met rechte accenten, net als je figuur- en gezichtsvorm. Uiteraard speelt de stof ook een grote rol, zie hiervoor het blog over materialen.

stylingDe linker blouse is een goed voorbeeld van rond met een recht accent. Zoals je ziet zijn de mouwen rond van vorm net als de zakjes, de houten knoopjes zijn rond en vallen door de afwijkende kleur extra op en door de open kantstructuur wordt een rond dessin gevormd. Het rechte accent is het kraagje en het knoopbeleg springt er extra uit door de dichte structuur en de knoopjes, De rechter blouse is qua vorm recht. Het ronde accent wordt hier toegevoegd door het dessin, de geplooide mouwaanzet bij de manchet en de ronding aan de onderkant van de blouse.

Zoals je kunt lezen, vertelt kleding veel meer dan op het eerste oog lijkt. Zie jij al of je meer rechte dan ronde kledingvormen in de kast hebt? Of heb je meer kledingstukken met een rechte basis en ronde accenten of juist kledingstukken met een ronde basis en met rechte accenten? Wellicht ben je nu getriggerd hier nog veel meer over te weten en wist je dat veel vrouwen en manen het lastig vinden objectief naar hun figuurvorm te kijken. Daarvoor ben je bij een image expert aan het juiste adres. Het gaat immers niet om goed of fout, maar om te weten welke kleding jou het meest flatteert.  Als je een objectief advies wilt, kun je via dit platform een image professional zoeken die je kan helpen met het analyseren van je garderobe. En… dat kan ook online. Ook kun je contact opnemen met info@kledingenstijladvies.info

Zzondag 10 mei is het Moederdag, geef een cadeaubon voor een kledingkastanalyse gericht op de vorm. Een super leuk cadeau waar iedere moeder wat aan heeft.

Related Posts