Kledingkastanalyse: Stijl #5

Kledingkastanalyse: Stijl #5

En lukt het met het opruimen van je kledingkast? Vandaag bekijken we welke stijl (en) jouw voorkeur heeft. Jouw stijlvoorkeur hangt ook dikwijls samen met kleurgebruik en stofvoorkeur. In dit artikel gaan we uit van 5 dominante kledingstijlen:

  • klassiek – tijdloos chic
  • sportief
  • romantisch
  • gamine
  • flamboyant

Klassiek – roept bij veel mensen een associatie op met ouderwets om die reden classificeren wij dit stijltype liever als tijdloos chic. De garderobe van deze vrouw of man heeft kledingstukken die eenvoudig zijn van snit en gemaakt van kwalitatieve stoffen. Kleine bijzondere details aan of op de kleding geven de kleding net die bijzondere uitstraling mee zonder dat het direct opvalt. de kledingstukken hangen al vaker langer in de kledingkast maar raken niet snel uit de mode. Het kleurgebruik bestaat uit veel neutralen.

Sportief – het sportieve type houdt van comfortabele stoffen die bewegingsvrijheid geven. Een hippe jeans met een T-shirt, bomberjack en sneakers passen bij dit type man of vrouw. De huidige trends met drawstringbroeken (met een koordje aan de bovenkant van de broek) en de stripings (streep aan de zijkant van de broek) passen perfect bij dit type.

Romantisch – dit type houdt van ruffles (geschulpte randjes) en plissées. Zachte soepele stoffen, kraagjes, wijde mouwen zijn zomaar een aantal voorbeelden van het romantische type. Qua kleurgebruik is er een voorkeur voor pastels en vrolijke kleuren als geel. roze, paars, etc.

Gamine – is het type die houdt van stoer! Leer, groffe sieraden, mannelijk, brede riemen, breisels zijn kenmerken die terug te vinden zijn in de garderobe. Dit stijltype heeft een voorkeur voor neutrale kleuren, legergroen en combineert dit met bijvoorbeeld een stevig rood of citroen geel, maar altijd een tikje nonchalant.

Flamboyant – deze kledingstijl verraadt een man of vrouw die zich graag excentriek kleedt. In de kledingkast van dit stijltype hangen veel eigenzinnige stukken. Een eigenzinnig kledingstuk kenmerkt zich doordat het kledingstuk zich niet gemakkelijk laat combineren met andere kledingitems een set vormt waardoor deze lastig afzonderlijk zijn te combineren. Zwart is favoriet net als rood.

Voor alle stijltypes geldt dat er ook mengvormen zijn zoals bijvoorbeeld: tijdloos chic romantisch of tijdloos chic gamine. Het stijltype dat de eerste voorkeur heeft is dominant. Een klassiek sportief type ziet er anders uit dan een sportief klassiek type. Het verschil zie je niet alleen in kleding, maar ook bijvoorbeeld de make-up en haarverzorging. Bij het tijdloos chic type is dit tot in de puntjes verzorgt terwijl het sportieve type beduidend minder tot geen make-up draagt en het haar wat rommelig mag ogen.

Zie je al welke stijltype jouw voorkeur heeft of dominant is? Past dit bij je gewenste uitstraling, je figuurvorm en je uiterlijke kenmerken? Als je een objectief advies hierover wilt, kun je via dit platform een image professional zoeken die je kan helpen met het analyseren van je stijltype. En… dat kan ook online. Ook kun je contact opnemen met info@kledingenstijladvies.info

TIP; zondag 10 mei is het Moederdag, geef een cadeaubon voor een stijlanalyse. Een super leuk cadeau waar iedere moeder wat aan heeft.

Related Posts