Laat kleding voor je werken

Laat kleding voor je werken

Frank heeft een drukke kantoorbaan als accountmanager bij Falcon Logistics, een allround logistiek bedrijf, dat transport verzorgt over de hele wereld via luchtvaart, scheepvaart, wegtransport. Het vervoer van gevaarlijke stoffen en alles wat daarbij komt kijken aan documentatie, regelgeving etc., valt ook onder de dienstverlening van Falcon Logistics. In zijn functie is hij het aanspreekpunt voor alle vragen van de buitenlandse opdrachtgevers m.b.t. orderverzending, supply chain, distributie, opslag en voorraadbeheer, retourmanagement en value added services. Frank wil sociaal en flexibel overkomen. Hij heeft een casual kledingstijl en wil er trendy en leuk uitzien want hij beseft ook dat hij het visitekaartje is van het bedrijf.

Bij de voorfoto valt het op dat het colbert te ruim is, zeker rond de armen heeft hij veel stof over. In combinatie met het overhemd oogt het geheel wat saai. Dit creëert gevoelsmatig eerder afstand dan dat hij sociaal overkomt. De jeans is dun en ‘dwarrelt’ om zijn benen. De broek mist een duidelijke vorm die hem krachtig laat overkomen, wat uitstekend zou passen bij zijn functie. Door de combinatie van de smalle broekspijpen en de hoge schoenen blijft de broek hangen op de rand van de schoen waardoor extra vouwen ontstaan en het geheel rommelig en vormloos oogt. De totale look is qua contrast te laag, van nature heeft Frank een vrij hoog contrast tussen huid en haar.

het effect van en stijladvies

Styling: Gekozen wordt voor een nonchalante zakelijke look door het colbert te combineren met een T-shirt. Een overhemd is altijd formeler. De structuur van het colbert past mooi bij het krullende haar en in combinatie met het lichte T-shirt zorgt het voor het juiste contrast. Ook is de combinatie van gladde (het T-shirt) en ruwe (het colbert) materialen mooi omdat ook dat in zijn natuurlijke uitstraling zit; de gladde huid met stoppelige baard. De taupe kleurige chino geeft volume aan de benen en door de veterschoen valt de broekspijp recht zonder storende vouwen. De schoenen passen qua kleurcombinatie perfect bij de totale look. Doordat zowel het colbert als de broek niet te donker zijn blijft Frank heel benaderbaar en komt hij door de frisse uitstraling heel sociaal over.

stijladvies

Credits: Colbert Carter & Davis, T-shirt Haze & Finn, Chino North.84 alles te koop bij Spaander mode in Alkmaar| veterschoenen Floris van Bommel by Omoda

Related Posts