Een nieuwe baan een nieuwe look

Een nieuwe baan een nieuwe look

De Nationale Carrièrebeurs is een jaarlijks terugkerend event in de Rai In Amsterdam. Een goed initiatief voor iedereen die opzoek is naar een baan of wil veranderen van baan. Je kunt er diverse workshops volgen, je cv laten checken en carrièregerichte masterclasses en inspirerende presentaties volgen. Waar geen aandacht aan wordt besteed is de uiterlijke presentatie. Dat je uitstraling er toe doet laten we zien met model Robin Muylle (27) die zojuist een nieuwe baan heeft. Deze job vraagt meer leiderschap, ook heeft hij meer contact met klanten. Kleding vindt Robin onbelangrijk en besteedt hij niet graag tijd aan. Een jeans en T-shirt is waar hij graag in loopt. Voor zijn werk moet hij goed bereikbaar zijn en loopt hij dus altijd met twee mobiele telefoons op zak en een grote bos sleutels.

Robin werkte tot voor kort voor Engie Solutions als elektrotechnisch ingenieur op de ontwerpafdeling en soms moest hij aanwezig zijn bij interventies met klanten. Sinds september werkt hij voor detacheringsbureau Akka en is hij op dit moment werkzaam bij een bedrijf als engineering consultant en assistent-projectmanager. In zijn nieuwe functie heeft hij overleg met de klant, maakt hij offertes en voert daarover onderhandelingen. Hij bestelt materialen en plant de werkzaamheden in.
Karakter: open, avontuurlijk en realistisch
Stijl: casual

Robin wil benaderbaar overkomen en vindt het belangrijk dat zijn kleding comfortabel zit en goede broekzakken heeft. De kledingset die Robin op onderstaand foto draagt voelt voor hem uitermate comfortabel en vertrouwd. Wij vinden dat hij zichzelf onvoldoende laat zien en zijn kwaliteiten aan de buitenkant niet zichtbaar zijn. Ook hebben we andere willekeurige mensen gevraagd wat zij van zijn huidige look vinden.

Wat opvalt: Het T-shirt met grote opdruk oogt onvolwassen en is absoluut niet zakelijk. De jeans is niet op de goede lengte waardoor het geheel rommelig oogt en zijn benen korter lijken, waardoor zijn postuur gedrongen oogt. De ronde schoenen benadrukken zijn ronde vormen. De gehele look oogt een tikje onverzorgd en te casual voor zijn nieuwe functie.

Wat anderen vinden van zijn look: vermoeid, afwachtend, gelaten, onverzorgd, vriendelijk,
eenvoudig.

solliciteren

Restyle:
We willen Robin laten ervaren dat hij met wat simpele veranderingen zichzelf net iets professioneler en zakelijker kan neerzetten en dat een andere look beter past bij zijn nieuwe functie. We kiezen voor een overhemdpolo; door de stof (piquéjersey) wordt het overhemd niet te formeel en draagt het shirt comfortabel. De witte knoopjes zorgen voor contrast. De opgestroopte mouwen geven lengte aan zijn figuur doordat de polsen zichtbaar zijn en de look oogt daardoor actief. Het kraagje maakt het geheel iets zakelijker, maar past nog steeds bij zijn casual stijl. Doordat het shirt over de broek wordt gedragen, oogt het totaalbeeld nonchalant. Het licht turquiseblauwe overhemd verfrist zijn gezicht. De donkergroene broek heeft zakken en is door toevoeging van de spandex (elastaan) heerlijk comfortabel. Een riem zorgt ervoor dat de broek ook goed blijft zitten. De halfhoge schoenen, gemaakt van stof, zijn niet te netjes, maar geven wel een zakelijke touch. Zijn haar wordt wat luchtiger gestyld zodat er meer beweging ontstaat en het geheel minder compact oogt. De totale look past beter bij zijn nieuwe functie en rollen die hij vervult.

Wat vindt Robin: Het voelt natuurlijk ietsje onwennig omdat ik uit mijn comfortzone wordt gehaald, maar ik zie dat ik zelfverzekerder overkom. Ik zou dit dagelijks naar mijn werk aantrekken.

Wat anderen vinden van zijn restyle: professioneel, vriendelijk, open, serieus, volwassen, slim, sociaal

Credits: polohemd en broek WE | schoenen Floris van Bommel by Omoda | riem Mazzeltov by Omoda | foto’s Didier de Daniloff

Heb je een vraag over je uiterlijk in combinatie met jouw baan en/of functie, mail naar info@kledingenstijladvies.info of boek gelijk een advies bij een van de experts op dit platform.

De Nationale Carrièrebeurs is op 22 en 23 april in de RAI.

Related Posts