Empower jezelf met je look

Empower jezelf met je look

Empowerment staat voor jezelf instaat stellen. Bij empowerment wordt al snel gedacht aan het ontwikkelen van je talenten, om zodoende regie over je leven te krijgen en te behouden. Kleding is echter de ultieme manier om je talenten en persoonlijkheid aan de buitenwereld te laten zien. Om die reden staan wij op het Empower Women Event op 17 mei. Wil jij ons ontmoeten, een persoonlijkheidstest doen en een kledingtip ontvangen, bezoek dan vooral onze stand. Sarah Vandermeersch (31) laat zien dat kleding haar ondersteunt in haar functie als recruiter. Ze wil graag professioneel en geloofwaardig overkomen. Ze is zich bewust dat een professionele, maar wel modieuze outfit haar geloofwaardigheid kan verhogen bij kandidaten. Daarnaast wil ze klantvriendelijkheid en collegialiteit uitstralen. Ze zou graag een pak dragen, maar vindt het moeilijk er een te vinden die bij haar figuurvorm past en toch een stoere touch heeft.

Sarah werkt vijf jaar voor Forum Jobs, een recruiteringsbedrijf met achtenveertig kantoren in België. Als recruiter houdt ze zich bezig met het vinden van de ideale match tussen bedrijven en kandidaten. Via verschillende kanalen probeert Sara met kandidaten in contact te komen en ze uit te nodigen op kantoor om te kijken welke job bij hun past. Andere taken die bij haar functie horen zijn o.a.: sollicitatiegesprekken organiseren, vacatures uitschrijven en contracten opmaken. Sinds mei 2021 werkt ze ook op de marketingafdeling. Op die dagen kunnen collega’s bij haar terecht voor onder meer het bedenken van creatieve acties zoals post voor social media en campagnes, mailings opstellen, brochures maken en artikelen schrijven.

Karakter: open, initiatief nemend, optimistisch en creatief
Stijl: gamine

De kleding die Sara zelf heeft uitgekozen draagt ze tijdens een interview met kandidaten of om een contract door te nemen. Met deze look wil ze ook haar stoere kant benadrukken en laten zien dat ze niet regular is.

Wat opvalt: door de lengte van de overhemdjurk oogt de outfit onvoldoende zakelijk in haar functie als recruiter. De dunne stof en hoge splitten van de overhemdjurk ondermijnen haar geloofwaardigheid en professionaliteit. De donkere kleuren van de outfit verharden haar uitstraling waardoor ze minder open overkomt.

Wat vinden anderen: degelijk, rustig, slim, vastberaden, koppig, verzorgd

Restyle: Het donkergrijsgroene pak heeft een subtiele ruit. De snit zet Sara in haar kracht en toen ze hoorde dat dit een maatpak was, voelde ze zich helemaal super. Iets wat direct terug te zien is in haar krachtige houding. De cyaanblauwe top zorgt ervoor dat de aandacht naar haar gezicht gaat en de outfit maakt haar volwassen. Het brengt met recht kleur in haar uitstraling. Door de combinatie met het coltruitje, sneakers en de leren armband krijgt de totale outfit een stoere touch. De iets omgeslagen mouwen voegen een spannend accent toe, waarmee ze haar creatieve talent ook laat zien.

Wat vindt Sara: Ik voel me professioneel en het pak zit comfortabel. Met deze outfit kom ik zakelijk over en de totale look past bij mij doordat er toch ruimte is om mijn gamine kant te laten zien. Deze combinatie zou ik dragen wanneer ik afspraken heb met klanten, een campagne moet introduceren bij klanten, maar ook bij het screenen van kandidaten lijkt me dit een ideale look.

Wat vinden anderen van haar look: ze ziet er zelfverzekerder uit, staat ergens voor, daadkracht, outgoing, commercieel

Credits: maatpak Aarden | top Oog voor Kleur en Stijl | oorbellen WingsByou | leren armband stylist, sneakers van Sara

Related Posts