De Week Van De Kledingbibliotheek

De Week Van De Kledingbibliotheek

De Week Van De Kledingbibliotheek (DWVDK) is een is een collectief dat bestaat uit de Sustainable Fashion Gift Card en kledingbibliotheken in heel Nederland. Samen vragen zij aandacht voor kleding lenen als vervanging voor kopen. Zo zorgen we beter voor onze planeet zonder in te boeten op stijl. Een initiatief dat wij vanuit dit platform zeker toejuichen omdat het een duurzame manier is van kleding consumeren.

Kledingbibliotheken
In Nederland zijn er inmiddels een kleine 20 verhuurconcepten actief, 10 daarvan zijn aangesloten bij DWVDKcollectief. vanuit dit collectief worden gedurende de DWVDK van 15 november t/m 21 november diverse activiteiten georganiseerd. In 2014 was LENA Library de eerste kledingbibliotheek die in Nederland startte met het concept van kleding lenen met diverse abonnementsvormen. Afgaand op de toename vanhet aantal kledingbibliotheken, lijkt het booming business. Het Amerikaanse kledingverhuurbedrijf Rent The Runway, de enige echte eerste starter van dit concept (2009), heeft in oktober 2021 zijn beursgang gemaakt. Volgens onderzoeksbureau Allied Market Research, zal de wereldwijde markt voor kledingverhuur in 2023 naar schatting bijna 1,9 miljard dollar waard zijn.

Verduurzaam je garderobe
Echt duurzaam wordt het natuurlijk pas als je de kleding die jezelf in de kast hebt hangen ook optimaal gebruikt. Want weet je dat in de gemiddelde Nederlandse kledingkast 173 kledingstukken hangen waarvan er 50 het afgelopen jaar niet zijn gedragen. Jaarlijks komen daar gemiddeld 46 items bij, blijkt uit gedragsonderzoek dat D&B in 2020 uitvoerde in opdracht van het Ministerie van Waterstaat en Infrastructuur. Dat kan beter volgens toch! Een image professional kan jou helpen je kledingkast te herstructureren en je inspireren met kledingcombinaties uit je eigen kledingkast. Bovendien is ieder advies dat je zal krijgen niet gericht op aankoop maar op welke essentiële items een werkelijke aanvulling kunnen zijn voor je garderobe en je stijl. Wil jij je garderobe verduurzamen, boek dan een kledingkastsessie met een image professional. Met het geld dat je overhoudt van onzinnige aankopen (zeker nu Black Friday weer op de loer ligt) kun je investeren in een tijdloos piece die je uitstraling versterkt, Jouw image professional kan je daar alles over vertellen.

Related Posts