Koop je kleding bewust

Koop je kleding bewust

De winkels hangen alweer vol met de najaars- en wintermode. En wellicht begint het bij jou ook al te kriebelen om iets nieuws kopen. Door bewust te kiezen welke kleding items je wilt kopen, voorkom dat je teveel van hetzelfde koopt en/of dat je iet weet wat je er uiteindelijk mee moet of hoe je het het beste kan combineren. Ook in het kader van duurzaamheid is het verstandig je kleding bewust te kiezen en te kopen.

Hoe koop je je kleding bewust?
Ik adviseer je eerst eens goed je kleding te sorteren. Dus blouses bij blouses, broeken bij broeken, etc. Dit geeft direct overzicht hoeveel je van de diverse kledingitems hebt.
Bekijk nu welke kleding nog goed past en niet versleten is.

Zo nu heb je overzicht van welke kleding jij deze herfst en winter tot je beschikking hebt. Vraag je nu af of je echt een nieuwe broek moet kopen of weer een rok of dat je liever een trend-item koopt waarmee je gelijk jouw kleding een 2021 look geeft. Door hierover bewust na te denken, koop je jouw kleding bewuster en zorgt het bovendien ervoor dat jouw kleding die al wat ouder is een moderne look krijgt.

Een kledingstuk dat bijvoorbeeld echt als trend item gezien mag worden deze winter is de spencer ook wel slipper genoemd. Dit kledingstuk is helemaal terug van weggeweest. Je kunt de spencer combineren met een klassiek wit overhemd maar ook met een blouse, of coltruitje en deze dragen op een rok of broek. Ook kun je de spencer dragen over een jurk met lange mouwen met eventueel een ceintuurtje in de taille. Door de bewuste aankoop van dit kledingstuk kun je naar hartenlust nieuwe combinaties maken zonder al te veel kleding te hoeven kopen of geld uit te geven. Bovendien is deze manier van bewust kledingkopen heel duurzaam.

Hieronder zie je enkele variaties van de diversiteit aan spencers die worden aangeboden door diverse merken.

de foto bovenaan het artikel is van Object.

Related Posts