Green Friday

Green Friday

Heb jij al gehoord over Green Friday? Green Friday is de tegenhanger van Black Friday, een initiatief dat we vanuit het platform Kledingenstijl advies enorm toejuichen!

Black Friday triggert koopverslaving
Black Friday is op verkoop gericht en stimuleert de enorme koopverslaving waar menigeen last van heeft. Weet je dat 1`/4 van de Nederlandse bevolking leidt aan een milde tot zware vorm van koopzucht.
Green Friday staat voor bewustwording en duurzaam koopgedrag. Niet kopen omdat je gek wordt gemaakt met hoge kortingen (die dikwijls niet blijken te kloppen) en geen aankopen doen die je niet nodig hebt. En als je dan toch wat koopt hoe fijn is het dan dat je daar een boom voor terug kan planten. Het planten van een boom is een initiatief van Trees for All. Steeds meer merken sluiten zich aan bij de Green Fridaycampagne als tegengeluid op Black Friday en de overconsumptie.

Een image advies als alternatief
En… weet je dat een image advies het toppunt is van duurzaamheid? Een image advies draagt bij aan het vinden van je stijl passend bij wie je bent en wat je wil uitstralen. Door een image advies maak je bewuste kledingkeuzes en voorkom je miskopen of erger: dat je op Black Friday allerlei kledingitems koopt die ongedragen in de kast blijven hangen. Onderzoek van Movinga toont schokkende getallen. Zij bestudeerden 18.000 kledingkasten in twintig verschillende landen. Daaruit blijkt dat de gemiddelde Nederlander maar liefst 71% van haar kleding ongebruikt in de kast laat liggen. Ook tijdens de Dutch Design Week (DDW) van oktober jl. waren de beschreven memo’s met teksten over het koopgedrag ontluisterend. Als iedereen een bezoek zou brengen aan een image professional verminder je niet alleen je miskopen, maar weet je ook goed welke kledingitems je figuur flatteren en je persoonlijkheid versterken. Een image advies is een duurzaam alternatief voor Black Friday en een uitgave die geen footprint oplevert maar juist verkleind. Er zijn je al veel mannen en vrouwen je voorgegaan en de meest gehoorde feedback is dat men niet had verwacht dat een image advies hun zoveel inzichten zou opleveren en dat ze hun kleding veel effectiever kunnen inzetten. Boek op Green Friday op 26 november jouw image advies, een investering die zich onmiddellijk terugbetaalt.

Related Posts