Duurzaamheid met 3 maanden challenge

Duurzaamheid met 3 maanden challenge

Ben jij al bezig met de verduurzaming van je kledingkast en wil je jezelf wel eens testen hoe shopverslaafd jij bent? Dan is de Slow Fashion Seasson Challenge wellicht een idee. Ondanks dat deze challenge al is gestart (21 juni) kun je nog altijd mee doen. Jouw 3 maanden gaan in op het moment dat je start. Bij voorgaande edities van het Slow Fashion Season was de spelregel: drie maanden geen nieuwe kleding te kopen. Ruilen of tweedehands kopen mocht wel. Vanwege Covid19 en de bedrijven die daardoor getroffen worden, zijn de spelregels iets aangepast en gaat het erom dat als je iets koopt je dit bewust doet. De volgende doelen zijn belangrijk : 

  • Vermijd de aanschaf van items van een Fast fashion merk
  • ruil, vermaak of maak zelf kleding
  • koop tweedehands en vintage
  • ondersteun duurzame en lokale kleine merken die het moeilijk hebben deze periode

CollAction heeft zich als doel gesteld dit jaar 25.000 deelnemers aan de challenge te verbinden. Op dit moment is 43% bereikt. Daar kan dus nog wat bij. Aanmelden kost niets het gaat om de uitdaging en de vuist die we met elkaar maken. Je kunt je hier aanmelden om bij te dragen aan de doelstelling van 25.000 deelnemers en de uitdaging aan te gaan.

Ook ik heb me aangemeld en toen ik mijn roze blouse tegenkwam in de kast die op de mouw een grote glee (dunne plek) had, waardoor ik hem niet meer droeg, heb ik gelijk de schaar ter hand genomen en er een paar nieuwe mouwen ingezet. Blouse weer als nieuw en super veel complimenten gekregen over mijn ‘nieuwe’ blouse. 

dit is dus de blouse die ik zeker al 12 jaar heb

Wil jij ook je blouse vermaken, lees dan hieronder hoe ik het heb aangepakt.

  • torn de mouwen los van je blouse en maak het manchet ook los
  • gebruik deze mouwen als patroon (mal) voor de nieuwe mouwen
  • zet de mouwen weer in de blouse en naai de manchetten er weer aan

Related Posts