Op Kleurexpeditie

Op Kleurexpeditie

Op dit platform wordt veel geschreven over kleur, we zijn dan ook zeer verheugd dat in het Designmuseum in Gent een speciale expositie is over kleur.  Waar komt kleur vandaan? Hoe maak je kleur? Wat is de impact van kleur? Als je daar antwoord op wilt krijgen dan is een bezoek aan dit museum zeker de moeite waard. Het vertrekpunt is Van Eycks ongeziene kleurschakeringen om te tonen wat kleur betekent voor hedendaagse designers.Wandel door de 8 kleurgroepen van Van Eyck in een pigmenten­parcours. Zo’n 100 design­stukken tonen je hoe licht, materie en patronen een effect hebben op kleur. Je loopt langs inspirerende kleur­experimenten uit product- & textiel­ontwerp, keramiek en glas­kunst. In een aantal onderzoeks­projecten testen ­designers hoe ze kleur kunnen ­beïnvloeden en welke invloed kleur heeft op ons. Ervaar zelf de kracht van kleur in de ­experience rooms. Elf designers kregen elk een kamer om te werken rond het thema kleur en zin­tuigen: ze laten je onder meer kleur zien, proeven en horen. De ­speciaal ont­wikkelde ruimtes laten een ­spectrum aan ­belevingen los op groot en klein. Ook zijn er diverse activiteiten te volgen.

Weet je dat ongeveer 95% van onze beslissingen onbewust en automatisch gebeuren en dat het visuele aspect voor 93% bepalend is in ons aankoopgedrag? Kleurgebruik verhoogt de naamsbekendheid van je merk, zet aan tot actie, roept herinneringen op en…. met dit gegeven is het wellicht makkelijk je voor te stellen dat de kleur van je kleding effect heeft op de ander. Kleur communiceert altijd!

Design Museum Gent Jan Breydelstraat 5 – 9000 Gent

Openingsbeeld: Aliki van der Kruijs_On Colour

Installatie Colour + Perspective van ontwerper Ymke Vansteenbrugge. Met een achtergrond in zowel textiel- als grafisch ontwerp verkent ze de ruimtelijke werking van kleur en textiel. Haar ontwerpen zijn meer dan tweedimensionale lapjes stof: door de speling van licht, texturen of beweging gaan haar ontwerpen in dialoog met de ruimte.

Related Posts