Wat draag jij als het warm is?

Wat draag jij als het warm is?

Het is Tropisch in Nederland en als we de meteorologen moeten geloven dan is dit de opmaat voor de klimaatverandering en zullen we in Nederland vaker te maken hebben met hoge temperaturen. Als de temperaturen stijgen is het goed eens in je kledingkast te duiken en te kijken van welke materialen je kleding is gemaakt. Katoen is bijvoorbeeld een heerlijke stof op zomerse dagen. veel T-shirts, blouses, overhemden en broeken zijn gemaakt van katoen. Ook Linnen staat bekend als een echte zomerse stof die lekker koel draagt, nadeel is dat kleding van pure linnen snel kreukelt. Kleding gemaakt van de duurzame stof Hennep is een goed alternatief voor katoen. Hennep voelt heerlijk aan en is wel vier keer sterker dan katoen. Bijkomend voordeel is dat hennep niet kreukt dus niet per se gestreken te worden. Ook is textiel gemaakt van hennep van nature antibacterieel waardoor nare geurtjes minder snel in de kleding trekken. Hennep neemt snel vocht op, droogt snel en de stof ademt goed. Hennep houdt je koel in de zomer en warm in de winter en heeft de bijzondere eigenschap dat het UV stralen tegenhoudt. Een wat wijdere pasvorm is ook een goed idee zodat een klein briesje door de broek of top heen kan waaien.

TIPS:

  • Als je de hele dag op een stoel zit voor je werk is een lange broek fijner dan een rokje. Blote benen plakken immers vast aan de stoel waardoor je veel sneller een plakkerig gevoel hebt.
  • Draag schoenen met een peeptoe of een elegant slippertje (als dat geoorloofd is op het werk)
  • Transpireer je heel erg, zorg dan voor een deodorant op het werk of in je tas, een proefje van parfum kan ook uitkomst bieden. Gebruik eventueel pads voor in je T-shirt ter voorkoming van zweetplekken
  • Zorg voor tissues om je gezicht mee af te deppen, gebruik een waterverstuiver (waterspray) voor verkoeling in het gezicht, draag een waterproof mascara

Related Posts