Affirmeren met kleding

Affirmeren met kleding

Ik las vandaag een blog over affirmeren en realiseerde me dat hetzelfde gebeurd wanneer je kleding draagt die jouw boodschap versterkt. Het woord affirmatie is afgeleid van het Latijnse woord ‘affirmare’ en betekent bevestigen, versterken, bekrachtigen. Affirmaties zijn positieve gedachten die je door herhaling steeds meer gaat geloven. Een affirmatie is gebaseerd op het principe dat je hersenen geloven wat ze vaak zien of horen. Uit het onderzoek enclothed cognition van Adam Galinsky blijkt dat wanneer je bepaalde kleding draagt, je je er ook naar gaat gedragen. Hetzelfde gebeurd dus ook bij affirmaties, als je maar, bijvoorbeeld, vaak genoeg tegen je zelf zegt dat je de kracht hebt om het beste uit jezelf te halen dan ga je dat ook geloven en ga je jezelf anders waarderen en gedragen. Ik ben van mening dat je met kleding nog veel sneller tot een positieve mindset kunt komen. Dit komt doordat je direct zelf een positieve verandering waarneemt, je complimenten krijgt en je daardoor als vanzelfsprekend (onbewust) je anders gaat gedragen. Graag neem ik je mee in het verhaal van Eve.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Eve.jpg

Op de foto hiernaast draagt Eve een jurk met kant, een panty met kantstructuur en schoenen met panterprint. In haar werk als mantelzorg consulent, coacht ze onder meer mantelzorgers en geeft ze presentaties en lezingen. Ze wil vriendelijk, deskundig en toegankelijk overkomen. Vriendelijk oogt ze zeker, maar ook wat bescheiden. Mede haar houding: armen achter de rug, de gekruiste benen en de weinige ruimte die ze inneemt, moet ze harder werken om haar deskundigheid bij een eerste ontmoeting te laten ervaren. Ook is de blauwe jurk met het zwarte kant iets te donker voor haar natuurlijke uitstraling waardoor ze haar toegankelijkheid verliest.

Kledingaffirmatie
Op deze foto, zien we dat Eve een meer zelfverzekerde houding aanneemt. Ze durft meer ruimte in te nemen en staat er krachtiger bij. Dit is wat kleding onbewust met je doet, gaaf toch? Het gaat dus niet over smaak of over goed of fout, het gaat over hoe kleding jou kan versterken in de boodschap die je wilt uitstralen. Niemand zal twijfelen aan haar deskundigheid wanneer ze zo de ruimte binnenstapt en waarbij ze nog altijd vriendelijk en toegankelijk over komt.

Stel je vraag
Wil jij ook tips ontvangen over hoe kleding jouw doelen en ambities kan ondersteunen waardoor een positieve mindset ontstaat? stuur dan een mailtje naar info@kledingenstijladvies.info en stel je vraag. Wil je direct aan de slag, boek dan een afspraak bij een van de image professionals op dit platform.

Affirmeren kun je leren net als hoe kleding jouw uitstraling kan versterken. Wil je het blog lezen waardoor ik getriggerd werd, klik dan hier.

Related Posts