3 Tips om stijlvol ouder te worden

3 Tips om stijlvol ouder te worden

Stijlvol ouder worden, wat betekent dat voor jou? Voor ons van kledingenstijladvies.info betekent het dat je gezien wordt, je professionaliteit zichtbaar is en je totale look verzorgdheid uitstraalt en je persoonlijkheid onderstreept. Lees de drie tips over Stijlvol ouder worden:

  1. Laat je zien! Kleur helpt om zichtbaar te zijn en stijlvol ouder te worden. Je kent vast wel de uitdrukking: Hij/zij ziet eruit als een grijze muis. Dat zoiets betekent als saai en onopvallend, bepaald niet positief bedoeld. Heldere frisse kleuren zoals off white, helderblauw, mintgroen laten je er stijlvol en jonger uitzien dan donkere gedempte kleuren. Een mooi voorbeeld is de Philip Freriks, presentator van onder meer de Slimste mens. Soms draagt hij combinaties die saai ogen en hem als presentator niet krachtig maken, soms draagt hij echter wel frisse kleuren. Kijk naar het verschil van deze twee foto’s. Links onder is niet alleen het colbert gedempt van kleur, maar ook het overhemd. De combinatie rechts is frisser en stijlvoller.

2. Verzorgd uiterlijk. Een verzorgd uiterlijk draagt bij aan stijlvol ouder worden. Dat betekent voor mannen een verzorgde baard en geen stoppels. Baardstoppels staan meestal leuk bij jonge mensen, maar na je 55e is het oppassen geblazen. Mede doordat de baardgroei onregelmatig wordt en er ‘gaten’ vallen oogt het geheel onfris. Wanneer je er dan ook nog een hoodie bij aantrekt, zoals René Froger onlangs deed, ziet het geheel er shabby en niet stijlvol uit. Verzorgd haar, gebit handen, nagels en huid zijn net zo belangrijk als je kledingkeuze wanneer je stijlvol ouder wilt worden.

stijlvol ouder worden

3. Ingrediënten voor een stijlvolle look. Om een stijlvolle look te creëren, is het vooral belangrijk hoe je je kleding combineert. Ook is het belangrijk dat de kleding (nog) goed past. Dikwijls zien we bij oudere mannen dat ze in te ruime kleding lopen, zeker als het gaat om colberts. Zorg dat de kleding in goede conditie is, geen rafelrandjes langs T-shirt of het beleg langs een overhemd of verschoten kraagjes langs een poloshirt. Zorg ervoor dat je kledingstijl je persoonlijkheid versterkt. Wil je professioneel, creatief of juist heel benaderbaar overkomen, kleed je daar dan ook na passend bij je (veranderde) figuurvorm. Een image advies is een goed idee om een stijlvolle look te creëren en je stijl verder te ontwikkelen.

Related Posts