Kleding vertelt wie je bent

Kleding vertelt wie je bent

Vorige week zag ik bij Jinek de broers Tom en David Caron met hun bekende vader: tv kok Alain Caron. Zij vertelde in een gezamenlijk interview over de opening van hun restaurant. En het leuke was dat de kledingstijl van beide broers deels vertelde wie ze zijn.

Kledingstijl
Het intrigeerde mij dat de bescheiden David (zachte stem, de kleine gebaren, snelheid van spreken, oogopslag, houding, etc.) ook bescheiden gekleed was. Het bevestigt wederom dat kleren echt vertellen wie je bent. Het donkerblauwe overhemd  plaats hem op de achtergrond de witte knoopjes op de blouse zijn het enige opvallende aan het overhemd en daarmee laat hij zien dat hij wel wat te vertellen te heeft, maar niet direct op de voorgrond wil zijn. Het overhemd past dus uitstekend bij zijn persoonlijkheid. Het totaalbeeld dat hij creëert is er een van vraag me niet teveel, ik ben minder belangrijk. Indien hij zich meer zou willen profileren zou hij bijvoorbeeld eens een donkergroen overhemd kunnen aantrekken. Groen is een positieve kleur die onder meer staat voor balans, veiligheid en evenwicht. Bovendien is groen de kleur die in de natuur het meest voorkomt en sluit in die zin mooi aan bij het bestieren van een restaurant waar met de beste ingrediënten uit de natuur word gewerkt.

Kledingstijl versus persoonlijkheid
Broer Tom gekleed in een licht overhemd met diverse ringen, armband, kettinkjes en gekleurde pinknagel is overduidelijk de extraverte van de twee. Tom was ook samen met zijn vader het meest aan het woord. Zijn overhemd is lichaamsvolgend terwijl David zijn overhemd ruim valt. Ook de stof is anders van het overhemd. De stof van Tom zijn overhemd is licht en fijn, terwijl de stof van David zijn overhemd dik(ker) is. Tom heeft de mouwen opgerold, dat geeft een andere energie dan de lange en wijde mouwen van David. Het beeld dat Tom oproept is dat van benaderbaar en gemakkelijke prater.

Het is leuk deze twee broers te vergelijken op basis van hun kledingstijl en persoonlijkheid. En even voor de duidelijkheid het een is niet beter dan of slechter dan het ander!

Onbewuste kledingkeuzes
Kortom beide mannen zijn gekleed passend bij hun persoonlijkheid. Ik durf te zeggen dat zij hun kleding onbewust dus intuïtief hebben gekozen, zoals veel mensen doen en waar uiteraard niets mis mee is. Intuïtief kies je ook vaak de juiste dingen, maar….. en nu komt het: Door bewuste (kleding) keuzes te maken, kun je het beeld dat de ander van jou heeft veranderen als je dat wilt. Door het visuele beeld van jezelf aan te passen aan de situatie, context, doelen en ambities, bereik je sneller datgene dat je wilt. Indien je nieuwsgierig bent naar jouw stijl en hoe dit jouw persoonlijkheid versterkt, stuur een mail met foto naar info@kledingenstijladvies.info of raadpleeg een image professional op dit platform zodat je voortaan bewuste kledingkeuzes kunt maken.

Related Posts