Welk bikini past bij mijn figuurvorm?

Welk bikini past bij mijn figuurvorm?

Nu de zon weer lekker schijnt en het buitenland lonkt kunnen de bikini’s en andere badmode weer uit de kast. Wellicht vraag je je af welke bikini bij jouw kleur- en of figuurtype past.

Welke kleur staat mij goed?
Indien je huid nog licht is, kies dan voor een bikini of badpak welke niet te donker is van kleur, het liefst een model dat 1 tot 2 tinten donkerder is dan je huid matcht het mooist met een huid die nog weinig zon heeft gehad. Ben jij gezegend met een donkere tint dan kun je gerust voor donkere kleuren kiezen. En als je je weet welk kleurtype je bent, kun je rekening houden met de basiskleur van je bikini.

Welke bikini bij welk figuurtype?
Het A body type (driehoek) kenmerkt zich vooral door de smalle schouders en bredere heupen. Een haltertop of strapless top verbreed de schouders. Ook kun je ervoor kiezen een zwemrokje te dragen i.p.v. een broekje omdat dit de heupen wat bedekt.

Het O body type (ovaal) heeft het meeste volume op de buik, een tankini is super voor jou als je dat buikje wil verdoezelen. Zit de buik wat laag (onder de navel) dan zou je ook kunnen kiezen voor een hoger broekje met een dessin. Zit de buik wat hoog dan is juist een lager broekje beter en als je daarbij slanke been hebt mag deze ook best hoog gesneden zijn waardoor de benen (nog) meer lengte krijgen.

Het H body type (rechthoek) heeft als belangrijkste kenmerk dat het recht is. Een a-symmetrisch topje en/of broekje doorbreekt de rechte vorm, net als wat rondere dessins. Een andere optie is te kiezen voor een badpak die optisch een taillering creëert.

Voor de figuurtypes zandloper en de omgekeerde driehoek is de keuze voor de bikini afhankelijk van wat geaccentueerd mag worden en wat liever niet. Net als bij de vorige figuurvormen zijn de onderlinge verhoudingen van het figuurtype bepalend in de uiteindelijke keuze. De omvang van de borsten kan per lichaamstype verschillend zijn, net als de lengte en omvang van de benen, ronde of platte billen, de lengte van hals en de hoogte van de taille.

Hieronder wat algemene tips:
– Een bikini of badpak met een dessin kan accentueren, maar ook camoufleren mits het dessin goed is geplaatst.
– Felle kleuren vallen meer op dan zachte en of neutrale tinten.
Heb je bijvoorbeeld wat kleinere borsten en wil je die wat prominenter laten zien, dan is een haltertop bikini of een balconi model een goed idee. Je zou ook het roze hemdmodelletje van Livera eens kunnen proberen. Door de drukkertjes en het belegje worden de borsten als het ware in tweeën gedeeld waardoor de borsten voller lijken en de plooitjes voor volume zorgen.


Heb je juist volle borsten dan is een wat hoger model cup met ronding het mooist waardoor de borst goed in de cup blijft zitten. Ook een badpak met een mooie v uitsnijding is een goed alternatief.

Wil je exact weten wat jouw lichaamsvorm is en welke bikini of badpak je mooi staat zowel qua vorm als kleur boek dan een kleur- en/of stijladvies.

“To know yourself is to love yourself”

Related Posts