5 tips voor een positieve indruk

5 tips voor een positieve indruk

Een positieve eerste indruk wordt bepaald door hoe je eruit ziet, hoe je loopt en staat, welke handdruk je geeft en als vierde je stem. Je zult begrijpen dat hoe je eruit ziet vooral wordt bepaald door de kleding die je draagt en je overige verzorging als haar- en gezichtsverzorging. Kleding, haar- en gezichtsverzorging worden in 1 oogopslag beoordeeld en het brein heeft slechts 2 seconden nodig een oordeel te vellen over de eerste indruk. En weet je dat de ander 5 gesprekken met jou nodig heeft om de mening over jouw eerste indruk bij te stellen? Werk aan de winkel dus om een eerste positieve indruk te maken.

Dit zijn onze 5 tips voor een positieve indruk

1. Draag donkere kleuren


Donkere kleuren zoals donkerblauw, zwart, donkergroen, etc. zijn formeler (zakelijker) dan zachte pastels.

Kijk hier naar het effect van kleur. De jurk heeft door het dessin ook contrast wat van invloed is op de positieve eerste indruk.
Foto’s 4 Funkyflavour.

 

2. Draag contrast

Bijvoorbeeld een lichte blouse/overhemd (wit of lichtblauw) gecombineerd met een donkergrijs of donkerblauw colbert. Door contrast te dragen kom je krachtiger over.

Links is het contrast hoger dan rechts. Ervaar het verschil. Foto’s Masai

 

3. Gladde stoffen

Draag gladde stoffen en zorg voor een goede snit. Hoe losser de fit en hoe zachter de stof hoe minder formeel je overkomt.

 

4. Draag een kraag

Een kraagje is altijd formeler (gekleder) dan een ronde hals. Als je de top combineert met een colbert is een ronde halslijn geen issue.

Het kraagje geeft een krachtigere look en ook het materiaal is van invloed op de eerste indruk. Foto’s G Maxx.

 

5. Besteed aandacht aan je accessoires

Accessoires als schoenen, een tas en sieraden maken de look af. Het mooiste is als de tas in dezelfde keur is als de schoenen en eventueel de riem. Bedenk dat wanneer je een kleurrijk accent toevoegt daar de aandacht ook heengaat.

Heb je een vraag over jouw persoonlijke eerste indruk, mail dan naar info@kledingenstijladvies.info en stel je vraag.

Wil jij een persoonlijk advies over hoe je een positieve indruk maakt, kijk dan op dit platform naar een image professional die jou daarbij kan helpen.

Op de website van Tijdwinst.com kwamen we onderstaande artikel tegen

https://assertief.nl/eerste-indruk/

Related Posts