Warme truiendag

Warme truiendag

Nog 1 weekje en dat is het Warmetruiendag. Op vrijdag 5 februari wordt je weer gevraagd de verwarming minimaal 1 graad lager te zetten. Wanneer heel Nederland op Warmetruiendag zijn huis één graadje minder warm stookt, bespaart dat 3,3 miljoen kubieke meter gas en 6,3 miljoen kilo CO₂. Een heel stookseizoen een graad lager stoken, komt neer op een besparing van 1 megaton CO2. Dat is bijna 30% van de CO2-reductie die Nederland in 2030 in de gebouwde omgeving wil realiseren. 

Warmetruiendag wordt in 2021 voor de 15e keer georganiseerd. Voor deze jubilieumeditie is een uniek Warmetruiendag breipatroon ontworpen door Carolien Evers. Geen boyfriend sweater maar een Climate Friend Trui waarvan je het breipatroon gratis kunt downloaden.  Op de website van Warmetruiendag vind je nog ander leuke acties en interessante wetenswaardigheden.

voor de verschillen kleurtypes hebben wij alvast een lekker trui uitgezocht.

Model: Ilse van den Dungen | Fotografie: Eva Broekema

Related Posts