5 tips voor een outfit die je past

5 tips voor een outfit die je past

Sta jij ook weleens vertwijfeld voor je kledingkast omdat je die dag even niet weet wat je aan moet trekken? Marjolijn heeft ons de vraag gesteld, hoe kom ik open, krachtig en integer over? En stuurde ons een foto van een outfit die ze normaliter naar haar werk draagt als HR servicedeskmede-werker bij het UMC.

5 tips voor een look die bij je past

Analyse kledingoutfit: de zachte trui is te grof t.o.v. het fijne rokje. Er is geen contrast (licht-donker) aan de bovenkant in de outfit en de donkere panty en schoenen maken geen verbinding met de totale look.

Foto 2 laat zien hoe de look al krachtiger wordt door te kiezen voor een fijner gebreid truitje. Ook maakt de grijze panty in combinatie met de schoenen met print verbinding met het rokje.

Op de laatste foto wordt contrast toegevoegd door de combinatie met het colbert. Dit medium contrast sluit aan bij het natuurlijke contrast in het gezicht van Marjolein. Met deze look komt ze zowel open en integer over als krachtig. Het colbert draagt bij aan een volwassen professionele uitstraling waarbij haar jeugdige uitstraling behouden blijft.

TIPS:

  • zorg voor contrast in de kleding die aansluit bij het natuurlijke contrast
  • kies fijne breisels i.p.v. grove voor een krachtige uitstraling
  • een grijze panty past mooier bij lichter gekleurde kleding en kan prima worden gecombineerd met zwarte schoenen
  • Combineer altijd een wijd vallend kledingstuk met een kledingstuk met meer vorm voor een krachtige look.
  • durf kritisch naar jezelf te kijken of vraag feedback.

Ook online kunnen de image professionals op dit platform aan de slag met een intake, analyse en advies.

Related Posts