Flanel 2.0

Flanel 2.0

Nee, we hebben het hier niet over pyjama’s, houthakkersshirts en beddengoed van geruwd, maar zacht aanvoelend katoen. We hebben het over modern flannel op basis van wol en dat is een verfijnde, lichte en luxueuze stof. Ideaal om soepel dragende, zeer comfortabele jasjes en broeken van te maken. Flannel vindt zijn oorsprong in Wales waar het sinds de 17e eeuw wordt gemaakt. Flannel is een één- of tweezijdig geruwde stof. Het opruwen van flannel zorgt dat de haartjes van de wol omhoogkomen en zorgen voor de heerlijk zachte touch. Het moderne flannel dat Van Gils gebruikt voor broeken, colberts en/of pakken is behalve lichtgewicht ook easy care en door de toevoeging van stretch nog makkelijker en comfortabeler om te dragen. Ondanks dat flannel 2.0 een pragmatisch en hightech materiaal is, behoudt het een warm, authentiek en nostalgisch gevoel. Styling draagt bij aan een unieke en persoonlijke look.

Related Posts