To know your body is to  know yourself

To know your body is to know yourself

Het blog van vorige week ging ook over het belang van het kennen van je figuurvorm omdat het figuur de basis is voor hoe de kleding valt.

Om die reden vindt Kledingenstijladvies.info dat iedere man en vrouw, jong of oud, minimaal eens in zijn leven een figuuranalyse krijgt. Er goed uitzien heeft niets te maken met knap zijn of dure kleding kopen. Er goed uitzien heeft te maken met kennis over je figuurvorm, stof en vorm. Zeker als je in een publieke functie werkt of veel zakelijk contact hebt, speelt een eerste indruk altijd mee. Ook op tv zijn regelmatig voorbeelden te zien van mannen en vrouwen waarvan de kleding (meestal de vorm) niet aansluit op de figuurvorm. Soms bespreken wij in ons blog deze mannen en/of vrouwen. Niet om ze publiekelijk te schande te maken, maar vooral om te laten zien dat ook voor bekende publieke figuren het lastig is zichzelf optimaal te kleden. Daarmee wordt nog eens extra onderstreept dat écht iedereen een figuuranalyse kan gebruiken. Deze keer hebben we voor dit blog een foto gemaakt van Astrid Kersseboom tijdens het 20.00 uur journaal. Haar figuurvorm kent veel rondingen en haar schouders zijn het smalst. In de volksmond wordt dit ook wel het A-type genoemd op ons platform spreken we over een driehoek. Astrid (of haar stylist) heeft dikwijls een voorkeur voor een rechte vorm en stevige stoffen. Je voelt waarschijnlijk al aan waar ik heen wil? Recht en rond gaan niet samen en zeker in combinatie met een stevige stof is het geen goed huwelijk. De foto links onder is de oorspronkelijke foto, de foto rechtsonder is bewerkt waarbij de mouwen ronder zijn gemaakt en er gekozen is voor knoopjes. De ronde mouwen verzachten de rechte vorm en de knoopjes maken de boezem minder breed. Ook is de top iets meer getailleerd waardoor het bovenlijf minder prominent lijkt en de halslijn is iets dieper. Het zijn kleine verschillen, maar met een groots effect. Zeker nu zij de quiz De Slimste mens heeft gewonnen, gunnen wij Astrid ook slimme kledingkeuzes.

Tip: zet je persoonlijke budget in voor een figuuranalyse. De professional op dit platform kan een factuur maken m.b.t. personal branding, leiderschap, image building, presentatietechniek, etc. waardoor het ook zakelijk aantrekkelijk is.

Related Posts