Duurzame innovaties

Duurzame innovaties

Duurzaamheid binnen de mode is een breed begrip en kan gaan over verschillende facetten zoals: recyclebaar, vegan, kwaliteit, meer met minder, etc. Door de COVID19 storm zijn veel mensen zich bewust geworden wat echt belangrijk is en heeft menigeen de tijd gebruikt om te ontspullen. De kledingkast opruimen was daar ook onderdeel van. Zie ook de eerdere blogs hierover. De Duitse designer Michael Varga heeft in 2019 al een kledinghanger ontworpen waarvan de kleding die een maand niet is gedragen automatisch van de hanger afvalt. Hij heeft met dit ontwerp ook een prijs gewonnen op de ein&zwanzig Design Competition in 2019. Dat roept gelijk de vraag op hoeveel kledingstukken gemiddeld ongedragen in de kast blijven hangen. Uit onderzoek van de Hoge school van Amsterdam blijkt dat de gemiddelde Nederlander 173 kledingstukken in zijn kast heeft waarvan er 50 ongedragen zijn. Een onderzoek van het online platform On Buy naar vrouwen en hun kledingkast blijkt dat de gemiddelde vrouw slechts 40% van haar kleding daadwerkelijk draagt, wat betekent dat er voor ruim € 2700 aan kleding in de kast hangt of uit het oog is, zo lezen we op de site van Libelle. Het grappige is dat er dan wel weer allerlei pop-ups verschijnen met kleding om je te verleiden kleding te kopen. In het kader van deze feiten is het interessant te weten waarom kleding niet gedragen wordt. Hieronder de meest voorkomende redenen:

 • pasvorm
 • kleur
 • verkeerde maat
 • belijning
 • stof/materiaal
 • stijl
 • lastig te combineren
 • gedateerd
 • vlekken
 • niet comfortabel
 • verwassen

Wil jij in de toekomst voorkomen dat je kledingkast overvol raakt met kleding die je niet draagt of kledingstukken aanschaft die achteraf niet voldoen. Raadpleeg dan eens een image professional, zij of hij kan je objectief adviseren over kleding die past bij je levensstijl, je persoonlijkheid, doelen en ambities. En denk nu niet dat je het zelf kunt want bovenstaande feiten liegen er niet om. Neem gerust contact op met een expert op deze website en bedenk dat iedere expert een expert nodig heeft. Succes

Related Posts