Het colbert als statementpiece

Het colbert als statementpiece

Het artikel over de 6 stijlmissers van het colbert inspireerde om nog een blog te wijden aan het colbert, met ditmaal de vrouw in de hoofdrol. Het colbert is voor veel vrouwen een ideaal kledingstuk om snel een zakelijke look te creëren. Ons advies is dan ook; altijd een colbert jasje op kantoor te hebben hangen. Een colbertje jasje in een neutrale kleur past zowel op een broek, rok of over een jurkje. Daarnaast is een colbert voor vrouwen met een A-vormig figuur (heupen breder dan de schouders) een ideaal kledingstuk om de onder- en bovenkant van het figuur meer in balans te brengen. Ook kun je mooi spelen met contrast (donker en licht) om je autoriteit te verhogen of te verlagen.

Op de foto van Eva Jinek kun je zien hoe mooi zij dat doet. Het lichte colbert past goed bij haar lichte uitstraling en de zwarte top die slechts beperkt zichtbaar is zorgt exact voor het goede contrast en maakt verbinding met  de zwarte knopen op het colbert. Het wit/zwart contrast zorgt voor autoriteit welke haar goed van pas komt als gespreksleider in haar talkshow. Zij draagt hier een double breasted colbert wat uitstekend past bij haar figuur. Door de dubbel rij knopen lijkt het figuur iets breder, een double breasted colbert moet altijd dicht worden gedragen.

Een andere BN-er is Margriet van de Linden bekend van haar praatprogramma M. Ook zij draagt graag colberts en kiest dikwijls voor spannende kleurcombinaties zoals hier het roestkleurige colbert met blauw. Deze combinatie heeft een veel lager contrast dan het wit/zwart bij Jinek, maar zoals je ziet is het natuurlijke contrast in het gezicht van Margriet ook lager dan bij Jinek. Daarbij staat humor en toegankelijkheid centraal in haar programma waarbij de kleurcombinatie goed aansluit.

TIP: Heb je wat vollere borsten, probeer eens een colbert met sjaalkraag, je weet wel zo een kraag (rever) als bij een smoking jasje, maar dan wel zonder glans.

Openingsbeeld van Accessoirize

Related Posts