Afvallen is niet nodig: 5 tips

Afvallen is niet nodig: 5 tips

Een nieuw jaar start altijd weer met mensen die willen afvallen. Over het algemeen geldt dat afvallen helemaal niet nodig is als je kleding draagt die je figuur flatteert. De pasvorm van een kledingstuk is dus heel belangrijk. Door te kiezen voor een pasvorm die past bij je figuurvorm lijk je zomaar 5 tot 10 kilo lichter en hoef je dus helemaal niet af te vallen. Doe jij toch mee met een afval-challenge zoals De lekker in je vel challenge van Vrouw, beloon je dan daarna met een bezoek aan een image professional.

Naast pasvorm is materiaal en kleur ook van invloed op hoe zwaar je oogt. Op onderstaande foto’s laat Hilma van Zanten zien wat (pas)vorm, materiaal en kleur doet voor haar figuur. Hilma heeft de kenmerken van het Ovaal figuurtype ook vaak het O-vormige figuur genoemd. Het Ovaal figuurtype heeft het meeste gewicht rond de buik en heeft dikwijls ook een volle boezem.

  1. Kies voor 1 kleurtint. Op de linker foto draagt Hilma een blauwe broek gecombineerd met een blauwe blouse en donkerblauwe laarzen. Door voor 1 kleurtint te kiezen creëert ze lengte waardoor ze slanker lijkt. Op de rechter foto zien we dat de lichte trui een horizontale onderbreking geeft waardoor de aandacht naar de bovenkant wordt getrokken en het totaalbeeld volume geeft. Nog een handig weetje is dat lichte kleuren meer volume geven dan donkere kleuren.
  2. Kies voor vorm die afkleedt. De blouse op de linker foto is licht getailleerd waardoor het lijkt of er een taille aanwezig is. Ook de ronding aan de onderkant van de blouse zorgt dat de lijn bij de overgang op de broek soepel verloopt en geen horizontale onderbreking geeft. De rechte mouwinzet geeft haar figuur ook meer vorm. Op de rechter foto zien we dat door de wijdvallende trui meer volume rond de buik wordt gecreëerd en dat de raglanmouwinzet ook volume toevoegt doordat het geheel oogt als 1 vlak.
  3. Kies voor soepele materialen. Het Ovaal figuurtype is gebaat bij soepel vallende stoffen die het lichaam volgen. Deze blouse valt soepel langs haar figuur en de knoopjes deelt haar figuur als het ware in tweeën waardoor het totaalbeeld slank oogt. De trui is gemaakt van een fijn breisel, maar is toch te zwaar voor dit figuurtype en voegt volume toe.
  4. Dessin versus uni. Een dessin leidt altijd de aandacht af van datgene dat je liever camoufleert of minder wilt laten opvallen. Het dessin van de blouse heeft ook ronde vormen wat goed past bij de natuurlijke ronde vormen van Hilma.
  5. Benadruk je plus punten. Het ovaal figuurtype heeft mooie slanke benen die door de slank gesneden broek en het laarsje met hakje worden geaccentueerd. Doordat de blouse een vrolijk dessin heeft, gaat de aandacht ook naar Hilma’s mooie gezicht en ontstaat balans in haar totale look. Meer weten over hoe jij je er slanker uit kunt zien zonder af te vallen, volg ons op Instagram, stuur jouw vraag in of raadpleeg een image professional op deze website. Volgende week komen we met nieuwe tips. Ook tijdens de lockdown kunnen image professionals jou online helpen.

Related Posts