Duurzame Fashion Week

Duurzame Fashion Week

Op de Duurzame Fashion week, beter bekend onder de naam Dutch Sustainable Fashion week (DSFW) staat mode en duurzaamheid centraal. Een onderwerp waarover we niet uitgesproken raken en waar ook nog veel winst valt te behalen. Want wat is duurzaamheid? voor de een betekent dat duurzame merken kopen, voor de ander minder kleding kopen en weer een ander koopt liever tweedehands. En er is ook nog een categorie shoppers die liever merkkleding koopt (van high end merken) die niet perse duurzaam zijn geproduceerd maar wel lang meegaan en tijdloos zijn.
De DSFW is van 23 t/m 29 september.

De rol van de consument in verduurzaming
Consumenten zijn een belangrijke spil zijn in de verduurzaming van de kledingindustrie. Het moet ze echter wel mogelijk gemaakt worden om duurzame keuzes te maken m.b.t. hun garderobe, wanneer ze aan het shoppen zijn. wanneer je een kledingzaak bezoekt of online koopt, is het nog steeds lastig om bewuste keuzes te maken. Waar begin je? Waar moet je op letten? Op de Dutch Sustainable Fashion week wordt informatie gedeeld over duurzame merken en wordt duurzame moe beter zichtbaar gemaakt in de winkelstraten. Jaarlijks doen honderden modezaken hieraan mee.

De rol van winkels en merken en modezaken in verduurzaming
De organisatie van de Dutch Sustainable Fashion Week ervaart dat merken en modezaken het best spannend om te communiceren over hun stappen richting verduurzaming. “Het liefst wachten ze tot ze alles perfect op orde hebben. Ondertussen hebben consumenten geen idee hoe hard er al achter de schermen gewerkt wordt aan hun verduurzaming en welke stappen er al gemaakt zijn. Ons motto is, vertel je verhaal, je ambities, je resultaten, maar ook je uitdagingen. Deel het met de consument, zodat deze in staat is om weloverwogen keuzes te maken. Ieder stap in de goede richting is er weer één. Door modezaken en merken te helpen met een transparante boodschap, door dit gezamenlijk met de gehele branche op te pakken, de kwetsbaarheden te durven tonen, maar ook de succesverhalen te delen, helpen we zowel de winkels, merken als ook de consumenten om met elkaar gezamenlijk te streven naar een duurzame modebranche.” Het Het event bestaat onder anderen uit:

  • Fashion shows op diverse locaties in Nederland
  • Inspirational talks en workshops door heel Nederland
  • Online én offline shoproutes in veel shopsteden door het land
  • Enthousiaste retailers die hun duurzame labels laten shine
  • Kijk op DSFW voor de agenda.

De rol van image professionals in verduurzaming
Naast bewustwording bij de consument en het delen van informatie is een image professional de aangewezen persoon om de consument te helpen/adviseren over verduurzaming. Zij kan kan helpen met opzetten van een capsule garderobe waardoor je met een minimum aan kleding items een volledige garderobe opbouwt. Zij kan helpen je stijl te ontdekken zodat de items die je koopt ook goed bij je persoonlijkheid passen. Ook weet zij als geen ander hoe je je figuurvorm kunt accentueren of die zaken te camoufleren waar je minder blij van wordt. Waarvoor je ook een image professional bezoekt, het resultaat is altijd een uitgebalanceerde garderobe die laat zien wie jij bent zodat je voortaan gerichte en bewuste keuzes kunt maken in je aankoop. Een betere een duurzamere investering is er niet.

Related Posts