Laat je inspireren door GEEL

Laat je inspireren door GEEL

GEEL, is niet een kleur waar Nederlanders direct gek op zijn. Veel gehoorde opmerkingen zijn het maakt me bleek, staat me niet of is lastig te combineren.

Geel kan inderdaad wat bleekjes maken als we nog ons wintertintje hebben, maar ook hier geldt als je geel draagt die past bij de ondertoon van de huid zal deze kleur verfrissend werken. Van geel wordt gezegd dat het een warme kleur is, maar weet je dat er ook koel geel bestaat?

Even een testje: welke vierkantje is volgens jou koel geel en welke is warm geel?

Geel staat iedereen als je rekening houdt dat mensen met een warme ondertoon zijn mooier met een warm geel en mensen met een koele ondertoon in de huid zijn mooier met een koel geel. Geel staat namelijk in de psychologie ook voor focus. Dus ben je snel afgeleid, vind je het lastig een klus te voltooien, spring je van de hak op de tak? Ga eens experimenteren met de kleur geel.

Natuurlijk kan het zijn dat je gewoon niet van geel houdt of de kleur te opzichtig vindt, probeer dan geels eens als accentkleur voor een tas, schoenen, riem, in een dessin, stropdas, bril, etc.

Geel is ook goed te combineren met alle kleuren afhankelijk van het gewenste resultaat kun je voor een gedurfd resultaat kiezen door te kiezen voor een kleurclash, zoals geel met rood of geel met paars. Een meer zakelijke look kun je creëren door te kiezen voor grijs, zwart, donkerblauw of grijsgroen. Wil je lekkers zomers dan is wit of roze een vrolijke combinatie. Succes met GEEL. De professionals op deze site laten graag zien welke kleur geel bij  jou past,

 

Related Posts