Wees creatief en combineer met je kleding #1 kleur

Wees creatief en combineer met je kleding #1 kleur

Uit onderzoek bij RTLZ bleek gisteravond dat 49% van de consument op dit moment minder geld aan kleding uitgeeft. Combineren met de bestaande garderobe voor verschillende looks is de oplossing nu we blijkbaar minder geld uit willen geven of ons hoofd er niet naar staat. Kleding onderscheidt zich door de kleur, het materiaal, de vorm en de stijl. In dit artikel nemen we het kleurgebruik van jouw kleding onder de loep. Ga eens voor je kledingkast staan en kijk eens naar de kleuren die je in de kast hebt hangen. Wat valt je op?

  • Is een kleur dominant vertegenwoordigd?
  • Heb je alleen donkere kleuren in de kast zoals zwart, donkerblauw, grijs, bruin of donkergroen?
  • Heb je veel effen kleuren of juist veel dessins?
  • Heb je een diversiteit aan kleuren?
  • Zijn de kleuren koel of warm?

– Als je een dominante kleur hebt, is dat waarschijnlijk je favoriete kleur en als je eens in je huis rond kijkt zal die kleur ook daar terugkomen. Kun je met deze dominante kleur voldoende afwisseling creëren in je look of mis je nu toch een kleur om mee te combineren?

– Heb je alleen donkere kleuren in de kast dan heb je die kleuren wellicht nodig om je af en toe even af te kunnen sluiten voor alle prikkels in je omgeving. Donkere kleuren kleden ook af en noemen we neutrale kleuren omdat ze met allerlei kleuren goed zijn te combineren. Donkere neutrale kleuren passen in iedere garderobe en versterken een zakelijke look. Kijk welke kleurcombinaties jij kunt maken of mis je nu toch wat accent kleuren.

– Effen kleuren zijn onderling gemakkelijker te combineren dan dessins. Kleur kun je combineren op basis van de kleurcirkel. Kleuren die dicht tegen elkaar liggen op de cirkel gaan moeiteloos in elkaar over en geven een harmonieus beeld. Kies je voor kleurcombinaties van kleuren en die tegenover elkaar op de kleurcirkel zitten dan is er sprake van contrast. Beide combinaties zijn mooi, maar hebben een ander effect.

– Heb je een diversiteit aan kleur dan is het met jou nooit saai en durf je ook kleurrijke combinaties te dragen. Kies de kleur die jouw boodschap kan versterken en kijk eens of het helpt een neutrale kleur toe te voegen.

– Koel of warme kleuren zijn van elkaar te onderscheiden door de ondertoon van de kleur. Zie ook het artikel over geel. Heb je veel koele of juist warme kleuren in je kledingkast dan heb je wellicht een kleuranalyse gehad of heb je een sterke persoonlijke voorkeur. Benieuwd naar de verschillende kleurtypes of wat een analyse betekent? Ook die informatie vind je op dit platform.

Related Posts