De kracht van kleur

De kracht van kleur

Kleur is veel meer dan alleen maar een leuk kleurtje alhoewel nog lang niet iedereen daarvan overtuigd is. Het onlangs verschenen boek van Karen Haller “Het Kleine Boek Over Kleur” toont aan dat kleur niet alleen voor een bepaalde symboliek staat, maar dat de psychologie van kleur minstens net zo belangrijk is. Kleuren hebben dus onbewust effect op de ander en hoe fijn is het als je deze kennis kunt gebruiken om de ander een beetje te beïnvloeden. Het was Sigmund Freud die wordt gezien als de grondlegger van de psychoanalyse. Hij was er van overtuigd dat het onderbewuste brein het gedrag van mensen beïnvloedt. Bij kleur is het niet alleen belangrijk te weten welke kleuren goed staan, maar dat je ook kennis hebt hoe je kleur voor jou kunt laten werken. Om te bepalen welke kleuren mooi staan is een kleuranalyse van belang en is gebaseerd op een gegronde wetenschappelijke theorie van onder meer Wright en Itten. Een kleuranalyse vraagt een hoop kennis en het is geweldig dat Haller, een toonaangevende autoriteit op het gebied van toegepaste kleurenpsychologie, het belang van een kleuranalyse en het dragen van de kleuren die bij je passen onderstreept. Een heel hoofdstuk wordt gewijd aan kleur en persoonlijkheid gevolgd door het hoofdstuk kleur in huis en kleur op het werk. Kijk eens in jouw garderobe hoe kleurrijk je kleding is. Heb je een voorkeur voor een bepaalde kleur? Wil jij kleur voor je laten werken? Op dit platform staan verschillende kleur professionals die hun kennis over kleur graag delen en laten zien welke kleuren het beste bij jou passen.

Het Kleine Boek Over Kleur | Karen Haller | ISBN: 9789022588253 | UITGEVERIJ BOEKERIJ

DE KRACHT VAN KLEUR

De foto bij dit artikel is uit de collectie (2017) van Caroline Biss

Related Posts