Warme Truiendag

Warme Truiendag

Warme Truiendag heeft als doel om collectief de verwarming op deze dag 1 graad lager te zetten. Door de verwarming 1 graad lager te zetten bespaar je 6% CO2 uitstoot en 6% energie. Door aan dit collectief mee te doen kan op 1 dag het jaarverbruik van 3 Waddeneilanden  worden bespaart! Dus trek aan die warme trui: samen hebben we impact en maken het verschil. Lees hieronder de tips over welke trui past bij jou.

Laten we eerst eens kijken welke halslijnen truien hebben:

  • Col
  • Ronde hals
  • V-hals
  • Boothals

De col kent de meeste varianten, want de breedte en de hoogte van de col kan verschillen net als de ruimte die de col biedt om de hals. Momenteel is de fijn gebreide coltrui echt een hype en de winkels liggen er vol mee in allerlei kleurschakeringen. Dit type truitje wordt ook wel de turtle neck genoemd, de col is niet te hoog. Niet gelijk een dikke trui, maar wel geschikt om te combineren met een colbert waardoor je toch een zakelijk een look hebt en mee kunt doen aan de warme truien dag. Geschikt voor mannen en vrouwen.

warme truiendagwarme truiendag

Dan zijn er nog de truien met een hoge nauw aansluitende col, ideaal voor degene met een lange hals.

De coltrui met een bredere col oogt al snel minder formeel. Wil je deze toch aan, combineer de col met een nette broek en knoop eventueel een klein shawltje om de hals onder de col. Een mooie zakelijke tas erbij en de look is klaar.

warme truiendag

De ronde hals is ideaal voor degene met een wat kortere hals. De ronding laat de hals vrij waardoor deze lengte krijgt. Uiteraard kun je deze trui altijd combineren met een shawl waardoor de hals weer mooi wordt opgevuld.

 warme truiendag warme truiendag

De V-hals leent zich bij uitstek om te combineren met een overhemd of blouse. Zeker voor de man is deze trui in vele kleuren te koop. De V-halslijn leent zich goed voor vrouwen of mannen met een vol torso. Deze halslijn creëert lengte.

De boothals is een halslijn die we niet zo vaak zien. Het is echter een halslijn die perfect is voor het A- vormige figuur omdat deze de schouders verbreedt. Dus als je deze trui tegenkomt: gelijk kopen.

warme truiendag

En ben jij niet zo een truientype maar wil je wel meedoen vandaag? Deze capetrui is ook een mooi alternatief. Je draagt hem over een willekeurige top of kies voor een lang vest. Ook de man kan voor een vest kiezen.

warme truiendag  warme truiendagwarme truiendag

Related Posts