Gekleed voor de baan die je wilt

Gekleed voor de baan die je wilt

De Nederlandse nuchterheid van doe maar gewoon dan doe je gek genoeg draagt er aan bij dat we ons niet teveel durven uit te dossen. Bang om op te vallen of uit de toon te vallen. Ook op de werkvloer werkt dit door en onder invloed van de nieuwerwetse tijd, vercassualisering, comfort en sportinvloeden is het soms lastig te bepalen wat je moet aantrekken. Maar als je graag carrière wilt maken is het juist belangrijk dat je je kleedt voor de functie die je ambieert. Vroeger was het heel normaal je aan te kleden en ontwikkelde mode zich tot een middel om status en identiteit uit te dragen. In feite geldt dat anno 2020 nog steeds. Bepaalde merken staan voor status, laten je horen bij een bepaalde groep, etc. En misschien nog wel meer dan ooit is kleding een middel om de indentiteit uit te dragen. Door het ontbreken/vervagen van kledingcodes is het soms best lastig te bepalen wat wel en niet geoorloofd is of past bij de gelegenheid, context, doelen en ambities. De expostie Dress to Impress in het pop-up museum in Oud Ameliswaard toont aan dat je met kleding kunt imponeren en hoe fijn is het als je dat spel beheerst. Door kennis te hebben van kleuren en wat deze communiceren, materialen, vorm en stijlen van kleding kun jij de indruk maken die je wilt. Immers als de uitstraling afleidt van de boodschap sta je al met 1-0 achter.  Met de volgende tips kun je je goed voorbereiden op je uitstraling, maar met een advies van een professional op dit platform maak je zeker een onuitwisbare indruk.

  • rechte vormen zijn zakelijker dan ronde
  • hoe hoger het contrast hoe meer autoriteit
  • combineer soepele stoffen met stevige materialen
  • let op het kleurgebruik (maximaal 3 in 1 outfit)
  • voorkom een stijlclash
  • let op dat de schoenen gepoetst zijn en heel
  • verzorgt kapsel (en baard)
  • kies een zakelijke tas
  • weet wat je sterke punten zijn en benadruk deze
  • maak je kwaliteiten zichtbaar met kleur

Ook de exposties Smuk, Het Mannenpak en Kleren maken de vrouw zijn de moeite waard te bezoeken en zullen je zeker inspireren anders te kijken naar je garderobe.

Related Posts