Laat jij zien wie je bent?

Laat jij zien wie je bent?

Dit blog: Laat jij zien wie je bent, kwam in mij op doordat ik een foto in de krant zag van minister Liesje Schreinemacher. Zij is sinds 10 januari 2022 minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Rutte IV. Als jonge vrouw (1983) op zo een functie zie ik dat ze zich stevig kleed, haar jurkjes zijn over het algemeen van stevige stoffen (lees ook het blog over materialen) en in dominante kleuren zoals kobaltblauw, zwart en rood. Een keuze die ik overigens goed begrijp. Maar waarom werd ik nu getrokken door die foto in de krant? Wat ik er zo mooi aan vind was dat ze haar colbert combineerde met een vrij romantische blouse. Door die combinatie laat ze net iets meer van haarzelf zien. Naast dat ze krachtig overkomt door het klassieke kledingstuk dat een colbert nu eenmaal is en de donker kleur van het colbert wordt haar uitstraling verzacht door de kantjes die op het blousje zitten en de crème kleur. Door deze kleurcombinatie is het contrast (licht – donker) niet te hoog waardoor het past bij haar natuurlijke uitstraling. Maar haar kleding vertelt nog veel meer. De combinatie laat ook zien dat ze zich anders durft te kleden wat we ook terug zien in haar denken en handelen als minister. Kortom met deze look laat ze niet alleen zien dat ze heel menselijk en gevoelig is, maar ook voldoende tegenwicht kan geven als het er op aankomt, open staat voor andere denkwijzen en dat ze eigenzinnig is.

Wil jij ook weten hoe jij je identiteit kunt vertalen naar een kledingstijl die je kwaliteiten zichtbaar maakt, dan is een image advies voor jou een eerste stap. Tijdens een image wordt besproken wie jij bent en wat jij belangrijk vindt om te laten zien. Een image advies is de kers op de taart van jouw persoonlijke ontwikkeling die je hebt doorgemaakt of doormaakt. Een image advies kun je bij een van de aangesloten image professionals boeken op dit platform.

Related Posts