Kleur als expressie

Kleur als expressie

De Transform Through Colour’-campagne van WE Fashion gaat over hoe kleur kan bijdragen om jezelf uit te drukken. Samen met kleurpsycholoog Karen Haller wordt verteld hoe kleur je gevoel kan beïnvloeden en welke kleur bij welke mood past. Het is super te zien dat WE Fashion kleur gebruikt als marketingtool waarmee wordt erkent dat kleur van invloed is op je gevoel en je uitstraling. De quiz die We Fashion aanbiedt op de website is uiteraard grappig om te doen, maar als je echt wilt weten welk kleur je goed staat dan boek je natuurlijk een kleuranalyse bij een image professional. Van alle kleuren die er zijn, zijn er namelijk oneindig veel varianten. Zo heb je bijvoorbeeld licht geel of donkergeel, is het pastelblauw of een volle donkere kleur blauw, is het een koel groen of juist een groen met een warme ondertoon. Als je meer wilt weten over kleuren lees dan ook deze uitleg over kleur.

Kleur kun je onderverdelen in:

  • helder en gedempt
  • koel en warm
  • licht en donker

Welke variant jou mooi staat is afhankelijk van de ondertoon van de huid, oog- en haarkleur. Kijk maar eens naar onderstaande foto’s van Hilma. Op de bovenste foto draagt zij een mintgroene trui (koel, gedempt en licht), op de onderste foto draagt Hilma een zwarte blouse (koel, gedempt en donker). Je kunt zien dat de lichte kleur Hilma’s uitstraling frisser maakt, de lijntjes onder de ogen vallen minder op, haar huid heeft meer kleur en ze oogt energieker en jonger. Kleur doet een hoop voor je expressie en je kunt met kleur je mood beïnvloeden. Wil jij weten welke kleuren bij je passen en hoe jij je zelf zichtbaar maakt, boek een kleuradvies bij een van de aangesloten image professionals.

kleuranalyse

Related Posts