Restyle je look

Restyle je look

Hein Vastenouw (66) heeft in zijn werkzame periode veel kostuums gedragen. Een correcte kledingstijl was belangrijk in de werkomgeving waarin hij zich begaf en in de diverse managementfuncties die hij vervulde. Als conceptbedenker was out of het box denken een must. Hij houdt van klassieke details aan kleding en zijn kleuren kiest hij het liefst wat gedempt. Zijn ordelijke kwaliteit komt overduidelijk terug in zijn kledingstijl, over alles is nagedacht.

Hein is nog altijd super actief, maar sinds 2017 gestopt met werken. Reislustig als hij is, gaat hij er regelmatig op uit op een van zijn klassieke Triumph motoren. Zijn liefde voor klassieke items zie je ook terug in zijn kledingstijl, hij combineert graag zijn kleding met een bolhoed of een van zijn petten zoals een Peaky Blinders pet. Ook koopt hij wel eens een vintage item waarbij hij zich bewust is van dat met het dragen van vintage kleding je moet oppassen niet een karikatuur te worden van die tijd. Het gaat om mixen van tegenwoordige kleding en oude items. De reden dat hij vintage draagt, is dat hij vooral veel waardering heeft voor hoe het is gemaakt, de details en de afwerking, zoals je die niet meer of nauwelijks vindt. Zijn vintage broek is zo een topstuk, op de kop getikt in Londen en gemaakt door een kleermaker.

Restyle: de broek die we kiezen heeft zowel klassieke- als kostuum kenmerken, zoals de ruit en de piping aan de zijkant, maar wel met een moderne touch. De combinatie met het bloemoverhemd en het leren bomberjack is een gedurfde combinatie, maar bij een man als Hein past dit uitstekend. De stevige schoenen geven een stoere touch en de pet versterkt dit gevoel. Het is goed te zien dat met een pet een ander stijleffect wordt bereikt dan met een hoed. Een hoed is meer klassiek, stijver en oog je ouder mee, een pet is vlotter, wat meer out of the box, rebels en past meer binnen het huidige modebeeld.

Wil jij ook een restyle boek dan een sessie bij een image professional op dit platform.

Credits: jack Roger Kent by Klingel | overhemd en riem BB Chum | broek 4funkyflavours | schoenen Dr. Adams by Omoda| pet Hatland

Related Posts