Laat zien wie je bent

Laat zien wie je bent

Josje Calff kleedde zich in haar functie als directeur van de Universiteitsbibliotheek van de Vrije Universiteit van Amsterdam een stuk formeler dan tegenwoordig. Sinds haar pensionering is haar kledingstijl veranderd en zoals ze het zelf omschrijft, is haar kledingstijl saaier geworden. De lockdown periode heeft daar nog een schepje bovenop gedaan. Ze draagt nu meestal een spijkerbroek met een trui. Ze wil graag geïnspireerd worden om ook wat meer te kunnen afwisselen in haar stijl.

Josje is een energieke 70-er die haar hand niet omdraait voor een fietstocht van 100 km op een dag en veel oppast op haar drie kleinkinderen. Op de foto gaan vindt ze echt vreselijk en dat ze nu toch als model staat is een hele overwinning voor haar. Naast het fietsen en oppassen, is ze geïnteresseerd in muziek en kunst. Voor corona organiseerde zij regelmatig muziekrecitals en droeg zorg voor de gehele organisatie daaromheen. Op dit moment staat dat nog even op een laag pitje, maar ze hoopt in hier weer mee aan de slag te gaan zodra het kan.

laat jezelf zien

Op deze foto draagt Josje een kledingset die zij zelf heeft uitgekozen. Wat als eerste opvalt is de lichte dunne spijkerkleurige broek die haar slanke benen benadrukt waardoor ze van boven zwaarder lijkt dan ze is. Zelf noemt ze haar benen spillepoten. Dat kleur en materiaal hierin een belangrijke rol spelen blijkt uit de de foto van de restyle. Wanneer je smalle of dunne benen hebt, is het zeker geen gek idee om voor een lichte broek te kiezen. Lichte kleuren laten namelijk lichaamsdelen groter en/of voller lijken. Het omgekeerde kun je natuurlijk ook gebruiken donkere kleuren brengen dingen naar de achtergrond, dus laten lichaamsdelen kleiner lijken. Het materiaal van de broek is echter te dun waardoor het Josje haar figuur niet flatteert. De roestbruine blouse macht qua kleur mooi bij de haarkleur van Josje maar niet bij haar huidtint. De totale look zet Josje niet in haar kracht waardoor ze zichzelf niet optimaal laat zien.

Laat je zien: Om bij haar sportieve stijl te blijven, is gekozen voor een drawstring broek (mix van katoen met polyester) met een dessin en kleur. De broek zorgt voor volume rondom haar slanke benen. Op de broek kiezen we eenvoudige top met een watervalhals. De belijning in de top creëert als het ware een lichte taille en de halslijn geeft meer volume rondom de hals. De kunstzinnige oorbellen passen bij haar interesse voor kunst en cultuur en de ronde vorm doorbreekt de rechte lijnen. De comfortabele stoere boots passen bij haar sportieve stijl, maar met een hakje kan ze er zo mee naar een uitvoering of een expositie. Met deze kleding behoudt Josje haar sportieve stijl en krijgen haar kleinkinderen een stijlvolle oma erbij.

Bij Josje wordt de coupe aangepast. Het haar wordt op de oren korter geknipt waardoor het gezicht ronder lijkt en de krul wat minder rond valt. Het haar wordt naar links uitgewerkt waardoor het bovenop platter valt en het volume aan zijkant komt. Josje gebruikt nooit make-up, om die reden houden we de look zeer naturel. De kleur van de oogleden wordt geëgaliseerd met een minerale foundationstick. Deze wordt tot aan de wenkbrauw aangebracht en de wenkbrauwen worden in model gekamd waarbij de langste haren worden bijgeknipt. Een highlighter onder het hoogste punt van de wenkbrauw brengt diepte in het oog en langs de wimperinplant komt een donkerblauw potloodlijntje wat zacht wordt uitgepoetst. Onder de ogen wordt de huid met een concealer opgelicht en geëgaliseerd, wat rouge op de appeltjes van de wangen maakt het gezicht ronder en voller en voegt frisheid toe. De lippen krijgen meer definitie door een liplijntje dat na het aanbrengen wordt vervaagd. Een lipcrème maakt de lippen zacht en geeft een subtiele glans.

Wil jij net als Josje je zichtbaarheid vergroten en jezelf laten zien, boek dan een image advies.

Credits: truitje Oog voor Kleur en Stijl | oorbellen WingsByou | broek 4funkyflavours |schoenen Via Vai by OmodaBenen staan centraal in dit thema

Related Posts