Wenkbrauwen bepalen je look

Wenkbrauwen bepalen je look

Wenkbrauwen worden weleens de kapstokjes genoemd van het gezicht. Wenkbrauwen zijn inderdaad bepalend voor je oogopslag. Wanneer de wenkbrauwen zwaar zijn, lijken de ogen dikwijls kleiner en als de wenkbrauw wat gaat zakken dan heeft dit ook effect op de oogopslag. Een wenkbrauw die bij je past wordt mede bepaald door je gezichts- en oogvorm. Met een goed geëpileerde en gestylde wenkbrauw kun je het gezicht optisch een lift geven. Een wenkbrauwstylist kan je hierbij helpen, maar ook een image professional kan je adviseren en indien nodig je wenkbrauw bijwerken.

Een goed gedefinieerde wenkbrauw zorgt voor een krachtige look. Niet alleen de vorm is belangrijk maar ook de kleur.

Vorm van de wenkbrauw
De regel is dat de wenkbrauw begint bij de ooghoek, dit kun je bepalen door een dun potlood langs je neus en ooghoekje te leggen. Deze regel verandert echter wanneer de ogen wat verder uit elkaar staan. Dan mag de wenkbrauw juist wat meer richting de neus lopen. Je kunt de wenkbrauw wat breder houden of juist kiezen voor smal. Over het algemeen geldt: bij een groot en wat grover gezicht is een vollere wenkbrauw mooier dan een hele smalle. Wanneer de ogen diep liggen is een smallere wenkbrauw beter dan een volle wenkbrauw, houd verder zo veel mogelijk de natuurlijke vorm aan, die past écht het beste bij je gezicht.

TIP: je kunt de wenkbrauw iets hoger tekenen om optisch het gezicht te liften of op het hoogste deel de wenkbrauw iets minder rond laten verlopen.

Kleur van de wenkbrauw
Momenteel zijn donker gekleurde wenkbrauwen hip. Ik ben echter van mening dat het niet verfraait. Ze zijn niet alleen te donker, maar ook de vorm is blokkerig. Niet doen zou ik zegen als je de aandacht naar je ogen of andere accenten in je gezicht wilt laten gaan.

TIP: Kies 1 tint lichter dan de wenkbrauw kleur voor een natuurlijk effect.

LongevitaHairTransplant heeft recentelijk een onderzoek uitgevoerd welke mannelijke wenkbrauw wetenschappelijk gezien het beste is. Hierbij is uitgegaan van de gulden snede; het beroemde wiskundige symmetrie-algoritme dat de menselijke perceptie van aantrekkelijkheid analyseert.
Drake Graham staat eerste met een bijna perfecte score van 99,95%! Zijn wenkbrauwen liggen het dichtst bij de ideale gulden snede-score in vergelijking met alle mannen die in het onderzoek zijn opgenomen.
De tweede plaats gaat naar voetballegende David Beckham, met een match van 99,90%.
Ian Somerharlder en Liam Hemsworth staan ​​beide in de top 10 voor perfecte mannelijke wenkbrauwen van beroemdheden.

Related Posts