Kleding combineren hoe doe je dat?

Kleding combineren hoe doe je dat?

Hoe en welke kleding je combineert is afhankelijk van de stijl die je hebt, je persoonlijkheid, je figuurvorm en de gelegenheid. Om met je eigen kleding nieuwe combinaties te maken, kan een advies van een image professional soms handig zijn.

Vorige week was ik te gast bij een pop-up store ter gelegenheid van de lancering van het magazine Clean&Unique. Een magazine dat gaat over duurzame merken. Een aantal van deze merken waren vertegenwoordigd in de pop-up store. Ik raakte aan de praat met een elegant geklede jonge vrouw, laten we haar even Lisa noemen. Zij vroeg mij of ik een bepaald jurkje zou dragen. Het ging om een spijkerkjurkje ala overgooier model.

Kleding combineren kun je leren
Ik zei haar dat ik dat overgooiertje wel zou dragen, maar dan wel gecombineerd met een blouse met wijde mouwen of in de winter met een colletje en hoge laarzen en een oversized colbert. Oh ja zei ze… dat is een goed idee, dat zou ikzelf nooit verzinnen. Dit was gelijk een mooi bruggetje om met haar te praten over het vak van een image professional. Lisa had nog nooit nagedacht een image expert in te huren voor een kledingadvies en het idee bestond dat dat meer iets zou zijn voor mensen die op tv komen.

Een misvatting die bij meer mensen leeft, een image advies is er namelijk voor iedereen. Want wil je net als deze stijlvolle vrouw geïnspireerd worden hoe jij je kleding anders kunt combineren dan is zo een advies de uitgelezen kans meer met je garderobe te kunnen doen.

Kleding combineren uit je kledingkast
Lisa zei nog iets anders dat mij tiggerde en waarmee ze waarschijnlijk exact dat benoemde waardoor het voor veel mensen een drempel is een image professional in te schakelen. Ze zei namelijk dat ze het meekijken in haar kledingkast best spannend vond en op mijn vraag wat daar de reden van was, antwoordde ze dat ze bang was te horen dat haar kleding niet goed zou zijn.

Verrast zei ik dat haar kleding niet afgekeurd zou worden. Kleding laat immers zien wie je bent, wat kan daar fout aan zijn???? Een glimlach verscheen op haar gezicht. Een image professional speelt in op jouw vraag en als dat is: hoe kan ik kledingcombinaties maken? dan gaat ze daar met jou mee aan de slag. Jouw stijl is altijd doorslaggevend en leidend in een advies. Dat is nou juist de meerwaarde van een advies. Als je gaat shoppen met vriendinnen dan is objectiviteit veel lastiger omdat dikwijls hun persoonlijke smaak wel meespeelt.

Kledingcombinaties voor iedereen
Lisa zag inmiddels de meerwaarde en zei dat ze vond dat iedere vrouw zich een stijladvies moet gunnen, gewoon omdat je het waard bent. Dat opende voor mij de weg haar te attenderen op dit platform waar zij de image professional kan vinden die bij haar en haar vraag past.

Lees ook de blogs over kleding combineren, want het combineren van kleding kun je leren en is afhankelijk van materialen, de snit en vorm, stijl, kleur.

Related Posts