Leiderschap versus personality

Leiderschap versus personality

Er is veel te vertellen over nieuw (female) leiderschap en personality. Vanuit de politiek en de gemeenschap is er een roep om ander leiderschap en ja vrouwen zijn daar onderdeel van. Vrouwen bekleden steeds vaker belangrijke posities in het bedrijfsleven en politiek, zijn vaker in het nieuws en dat heeft een positief effect op rolmodels. Afgelopen week las ik in de Nouveau een heel mooi artikel over Koningin Maxima ter gelegenheid van haar 50tigste verjaardag op 17 mei. Vooral het stukje over haar opleiding triggerde mij. De school waar zij haar opleiding volgde had als doel: vrouwen op te leiden om zelfstandig te denken en te debatteren en vrouwen uit de geschiedenis als rolmodel te presenteren. Dat dat een positief effect heeft gehad op Koningin Maxima is te zien in hoe zij zich beweegt en zich heeft ontwikkeld. Maxima geldt inmiddels ook als een rolmodel en is ook zeker een stijlicoon. Kleding, make-up en haarverzorging zijn hierbij zeker ondersteunend.

Leiderschap in kleding
Karin Weening is ook een krachtige vrouw, die goed in staat is haar eigen boontjes te doppen en andere te inspireren. Als loopbaancoach werkt ze veel met mannen uit technische beroepen. Ze wil daadkrachtig, zelfverzekerd en toegankelijk en warm overkomen. En met haar bedrijf Career Academy gebruikt ze haar leiderschap om mensen te begeleiden in hun persoonlijke ontwikkeling.
In haar zelf gekozen outftit, de petrol jurk met zwart leatherlook vest, oogt ze minder toegankelijk dan ze wil. Dit komt deels door de twee donkere kleuren, maar ook door de zware stoffen als suède en “leer”. Karin heeft volle benen en door de zwarte panty met dessin vestigt ze daar onbedoeld de aandacht op. de combinatie met de donkere enkellaarsjes maakt haar kleiner en zwaarder dan ze is. De donkerte van de kleding geeft een minder natuurlijke balans met Karins uiterlijke kenmerken. Hierdoor nemen belangrijke leiderschapskwaliteiten als daadkracht en energie af in haar presentatie. Lees ook het artikel over impact maken.

Leiderschap Restyle
Om te laten zien dat je wanneer je je talent(en) wil laten zien in je uiterlijke verschijning je helemaal niet rigoureus je stijl hoeft aan te passen, is Karin’s jurk de basis voor de restyle. De petrol jurk word gecombineerd met een groen gebreid vestje waardoor de taille wordt geaccentueerd. Het luchtige gebreide vestje is een mooie tegenhanger voor het zwaardere suède en door de kleur wordt het contrast tussen beide kledingstukken verlaagd. De zilveren ketting is stoer en voegt ook glans toe. De stoere veterschoenen passen goede bij de volle benen en kuiten en sluiten mooi aan bij de haarkleur van Karin. Hierdoor oogt de totale look in balans en straal ze kracht en leiderschap uit en blijft ze toch heel toegankelijk, benaderbaar en straalt ze energie uit die past bij haar functie. Het kapsel van Karin heeft ook een verandering ondergaan zonder dat daar aan geknipt of gekleurd is. Door de scheiding te verleggen en de lok meer over het voorhoofd te stylen en de krullen losjes uit te werken wordt de aandacht verlegd naar haar mooie bruine ogen in plaats van naar het voorhoofd. De totale uitstraling is leiderschap waardig en toont haar talenten.

Gun jezelf ook een advies waarmee jij leiderschap kunt uitstralen. Het zit m vaak in kleine tips met een grote verandering. Op dit platform vind je vast die image professional die bij jouw doelen en ambities past. Jij bent het waard.

Related Posts