Een image advies is duurzaam

Een image advies is duurzaam

Duurzaamheid is een thema dat niet meer is weg te denken en gisteren, 22 april, was het Earth day. Uiteraard een prima initiatief om extra aandacht te geven aan het feit dat de aarde uitgeput raakt door ons consumeer gedrag. Gelukkig beseffen steeds meer mensen dat iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een betere wereld. Alleen zit er tussen weten en doen nog een wereld van verschil en zijn veel consumenten zich niet bewust dat een image advies een duurzame investering is.

Een image advies is duurzaam
Toen ik vanmorgen even in Amsterdam was voor een bepaalde boodschap en ik een enorme rij zag staan bij Zara om te kunnen shoppen, realiseerde ik me des te meer dat consumenten niet duurzaam bezig zijn. Ik snap dat mensen regelmatig behoefte kunnen hebben aan iets nieuws, maar weet je dat je een nieuwe look ook kunt creëren door een andere combinatie te maken? En natuurlijk is dat lastig want jij kent je garderobe door en door en hebt al veel verschillende combinaties gemaakt. Maar er is hulp in de vorm van een image stylist. Deze professional kijkt met een frisse blik naar jouw kledingkast en de inhoud daarvan en weet jou zeker te verrassen met nieuwe looks en verrassende combinaties.

Kleding combineren is duurzaam
Door kleding op verschillende manieren te combineren haal je meer uit je huidige garderobe en dat is pas echt duurzaam. Het geld dat je daarmee bespaart zou je kunnen investeren in het kopen van goede kwalitatieve items, tijdloze basics of aanvullende stukken die nu nog ontbreken in je kledingkast. En weet je dat ook daarmee diezelfde professional jou uitstekend kan helpen. Zij of hij heeft immers kennis van diverse merken, kent de unieke winkeltjes en kan samen met jou een duurzame garderobe opbouwen. Kleding is zo goedkoop geworden dat we het zijn gaan beschouwen als een wegwerpproduct.

weetjes:

  • kleding wordt gemiddeld slechts 7x gedragen
  • elke seconde wordt een vuilniswagen vol textiel weggegooid
  • ruimt 30% van de kleren in de kledingkast wordt langer dan een jaar niet gedragen
  • arbeiders in de mode-industire krijgen slechts 0,5% tot 4% uitbetaald van de uiteindelijke prijs van een kledingstuk

Onderzoek van de Monitor Mens & Maatschappij geeft aan dat 30% van de ondervraagden sinds de coronacrisis bewuster en duurzamer wil consumeren. Het feit dat we zuinig moeten zijn op de natuur en onze aarde is hierbij een van de belangrijkste motivaties om verantwoord te consumeren.

Related Posts