Rokjesdag

Rokjesdag

Volgens mij zit rokjesdag* er nu echt aan te komen. De temperatuur loopt nu echt op en als straks de koude noorden wind is verdwenen, durven vrouwen wellicht hun benen weer te showen. Officieel geldt dat de temperatuur de 20 graden moet aantikken. Op 30 en 31 maart is dat in sommige delen van Nederland al gebeurd, maar landelijk gezien nog niet.

Rokken zijn er in vele modellen en diverse lengtes. En ondanks dat rokjesdag staat voor veel bloot been, kun je natuurlijk ook een langere versie dragen. Het belangrijkst is dat de rok past bij je figuurvorm en stijl. Naast de rok is er echt een revival gaande van de broekrok en zien we ook veel bermuda’s, shorts en hotpants deze zomer. Dus als je meer van broek houdt, om jij ook deze zomer volledig aan je trekken.

TIP: kijk alvast in je kledingkast hoe jouw zomerrokken erbij hangen, moeten ze nog gewassen worden, zitten de knoopjes er nog aan, werkt de rits nog, past de kleding nog, etc. Indien je twijfelt kun je altijd een stylist inhuren om met jou je zomergarderobe door te lopen zodat je straks een garderobe hebt waarmee je goed kan mixen.

*De term rokjesdag is in Nederland bekend door schrijver Martin Bril. Hij gebruikte de term in 1996 in een column in Het Parool. Bril is deze term gaan gebruiken omdat hij gefascineerd was over het feit dat vrouwen, alsof het afgesproken was, opeens en masse met blote benen en een rok het straatbeeld beïnvloedden.

Related Posts