5 tips om kleur te combineren

5 tips om kleur te combineren

Wij jij je kleding kleurrijker maken door kleur op andere manieren te combineren lees dan onderstaande tips.

  • Naast zwart en donkerblauw zijn grijs, bruin en wit ook 3 fantastische basiskleuren die met elke kleur matchen.
  • maak ton – sur – ton combinaties voor een zachte kleurovergang
  • creëer contrast in je kleurcombinatie
  • ga voor een kleurclash
  • combineer koele tinten met warme kleuren en andersom

Grijs, Bruin en Wit: iedere basic kleur leent zich ervoor om te combineren met kleur. Afhankelijk van de hoeveelheid kleur die bij jou past, kun je eindeloze combinaties maken. In ons voorbeeld een combinatie met geel, maar kun je je voorstellen hoe mooi het is met helderblauw, groentinten, roze, oranje, etc. Je kunt kleur ook als een accent toevoegen.

Ton-sur-ton: Dit zijn combinaties waarbij de verschillende keuren heel dicht bij elkaar liggen. Uiteraard kan dat met iedere kleur. In ons voorbeeld ook nog een combinatie met kleuren uit 1 kleurfamilie.

Contrast: Contrast heeft te maken met licht en donker. Zwart en wit geven het hoogst mogelijke contrast. In het voorbeeld zie je 3 soorten contrast: laag, medium en hoog. Door met contrast te spelen kun je je boodschap krachtiger maken of juist zachter/vriendelijker. Lees ook het artikel over contrast.

Kleurclash: Draag je graag uitgesproken kleuren? Maak een combinatie met primaire kleuren. En vloeken mag. Ik vind oranje met roze en paars een geweldige combinatie net als rood roze en paars. I love it.

Koel gecombineerd met warm: Alhoewel koele kleuren onderling fantastisch matchen is het soms net even spannender om te combineren met een warme kleur.

Lees ook ons andere blog over kleuren combineren. Wil je het advies van een professional? Kijk dan op ons platform wie jou daar het beste bij kan helpen. Alle professionals werken volgens de laatste corona richtlijnen en werken ook online. Heb je een vraag mail het ons.

Credits openingsbeeld: Cotton

Related Posts