De opmars van bruine kleding.

De opmars van bruine kleding.

Bruin is een kleur die ik niet zo heel vaak gedragen zie worden door mannen. Bruin is aan een opmars bezig en onlangs zag ik toch 2 mannen die bruin in hun outfit hadden verwerkt en dat ook nog eens goed hebben gedaan qua contrast. Beide mannen waren deelnemers aan de kennisquiz 2 voor 12.

De man met het grijze haar draagt een donkerbruin overhemd en combineert het met een colbert dat gemĂȘleerd is. Met deze combinatie verzacht hij het donkere overhemd en linkt de kleur van het colbert naar het grijze haar. Ook het witte stiksel op zijn rever versterkt de match met zijn uiterlijke kenmerken. Chapeau, heel goed gekozen! Ook de andere gast bij 2 voor 12 weet bruin uitstekend te combineren. De lichte polo gecombineerd met het colbert dat 2 tinten donkerder is, matcht goed bij zijn natuurlijke contrast. Ook de combinatie van de gladde polo en het geruwde colbert sluiten perfect aan op zijn natuurlijke uitstraling (het kale gladde hoofd en de geruwde baard). De uitstraling is volkomen in balans en oogt daardoor harmonieus. Ook deze man verdient een dikke 10.

BRUIN

Dat de kleurkeuze, contrast en materiaal nauw luistert bewijzen de foto’s van John van de Heuvel die bij RTL Boulevard te gast was. De gekozen trui is te licht waardoor hij wat saai oogt. Op de rechter foto is de trui donker gemaakt, dit is al beter maar de trui is te ruw en matcht niet bij de gladde structuur van zijn huid en het kale gladde hoofd.

TIP: mannen die kaal zijn/worden, krijgen sowieso een andere uitstraling door het ontbreken van het haar verandert het natuurlijke contrast. Een mooi moment om een image professional in te schakelen die tips kan geven over welke kleuren flatteren en hoe je contrast kunt toevoegen om de gewenste uitstraling te behouden.

Lees ook het andere artikel over bruin.

Related Posts