Overtuigend Spreken

Overtuigend Spreken

Onlangs mocht ik Marco Pesch van Happy Good Talk interviewen over het thema waarde toevoegen voor het vakblad Kleur&Stijl. Tijdens dat interview zei Marco dat bij sprekers, die bijvoorbeeld op een podium staan of voor een groep spreken, het voor ¼ om harde vaardigheden en voor ¾ gaat over hoe je overkomt, ook wel de zachte competenties genoemd. Die vaardigheden kun je aanleren, trainen en bewust inzetten alhoewel het lang niet altijd makkelijk is oude gewoontes (vaardigheden) af te leren en nieuwe aan te leren. Maar ik wil het met jou graag hebben over die ¾ die te maken heeft met uitstraling. Uitstraling is immers wie je bent en wie je bent communiceer je voor een groot deel met datgene dat je draagt. Bekijk de volgende vragen.

Weet jij s’ochtends wat je aan wil trekkenjaneetwijfel
Denk jij van te voren na over wat je aantrektjaneetwijfel
Heb je van te voren een goed beeld welke afstand er is tussen jou en je publiekjaneetwijfel
Weet je wie jouw publiek isjaneetwijfel
Voel je je op je gemak met je gekozen outfitjaneetwijfel
Vind je dat die outfit past bij je doelen van die dagjaneetwijfel
Vind je dat die outfit past bij je expertstatusjaneetwijfel

Als jij alle vragen met ja hebt beantwoord dan ben jij heel bewust bezig met je uitstraling en maak je bewuste (kleding) keuzes. Een image professional kan jou helpen om jouw keuzes te analyseren zodat je nog meer tools in handen krijgt om jouw keuzes te finetunen. Heb jij 1 vraag met nee beantwoordt dan kan het voor jou interessant zijn met een image professional te sparren hoe jouw look nog beter kan worden afgestemd op je publiek, ruimte, context en doelen waardoor je nog zelfverzekerder voor de groep staat. Heb je meerdere vragen met nee beantwoord dan is vandaag wellicht een bewustwordingsproces gestart. Wil jij er ook voor zorgen dat jouw uitstraling je expertstatus ondersteunt en jij je volledig kunt richten op je kennis en je publiek en je zelfverzekerd voelt over je uitstraling? Dan kun je op deze website contact zoeken met een image professional om samen met jou te kijken naar de gewenste uitstraling en jouw garderobe.

Het geven van een presentatie is een ideaal moment om een image professional in te schakelen.

Related Posts