Leer voor ieder stijltype

Leer voor ieder stijltype

Leer en leatherlooks zoals skai, appelleer, ananasleer, vishuidleer, champignonnenleer zijn dit modeseizoen ruim vertegenwoordigd. Het aanbod aan leren broeken, rokken, blouses, jasjes en jurkjes is enorm. Leer is veelzijdig en afhankelijk van de styling kun je er jouw look mee maken die past bij jouw stijl. Daarnaast wordt leer door het dragen met de jaren mooier (levendiger) en is leer ondanks het productieproces duurzaam doordat het lang meegaat, tijdloos is en niet gewassen hoeft te worden.

Voor de verschillende stijltypes hebben we ter inspiratie diverse looks gemaakt.

Het klassieke (tijdloos Chiq) type, houdt van basic en niet teveel opsmuk. Een leren jurkje is een mooi basis item waarmee het klassieke type alle kanten op kan. Een combinatie met een colbert, een sjaaltje of een fijn lang gebreid vest zijn andere styling mogelijkheden.

Het Gamine type, houdt van stoere look. De jurk kan ze ook afstylen met een bomberjack, een grof gebreid vest, een gebreide maillot en stoere sieraden zoals een grove ketting, een brede armband, een stoer heuptasje met een brede riem, etc.
Het casual stijltype houdt van comfort. Deze namaak leren broek valt losjes en gecombineerd met een trui en sneakers ziet ook het casual type er stijlvol uit in (nep)leer. Ook te combineren met een T-shirt met een grof gebreid vest, sweater of een baseballjack.
Voor het romantische type kan een leren jurk te clean zijn. Door de jurk te combineren met een pussy bow blouse past de jurk beter bij dit stijltype. De riem met imposante gesp zorgt voor een extra romantische touch. Andere stijltips zijn: een kimonojas eroverheen, een gebloemde panty, losse manchetten of romantisch kraagje, verfijnde schoenen eventueel in een afwijkende kleur.
Het flamboyante type heeft dikwijls eigenzinnige kledingstukken in de kledingkast. Een zwart leren jasje met afwijkende kraag kan zij hoogstwaarschijnlijk met meer kledingitems combineren. Het eigenzinnig type houdt niet van regular, zorg daarvoor ook voor een mix van dessins. Het roestbruin zorgt voor de verbinding met de broek en schoenen. Het jasje is nog te combineren met een T-shirt, satijnen blouse of een fijn gebreid coltruitje.
Een leren jurk is voor het sportieve type een uitdaging. Belangrijk is de lengte, pasvorm en dikte van het leer, bewegingsvrijheid is immers belangrijk. Namaak leer kan een goed alternatief zijn. Sportieve stijltips zijn: Een koord in een afwijkende kleur in de taille, combineer met een trainingsjackje, een losse brede col of een legging.
  • Onderhoud tips leer:
  • Een vetvlek op je leren kleding? Bestrooi de vlek direct met een ruime hoeveelheid talkpoeder. Het vet absorbeert het talkpoeder, klop of veeg met een zachte doek (niet wrijven) de poeder van het leer. Eventueel opnieuw herhalen.
  • Gebruik bij een watervlek een stukje zadelzeep en poets de randen van de vlek weg met een zachte doek.
  • Spray het leren kledingstuk in met een beschermende spray, net zoals bij schoenen, om vlekken te voorkomen.
  • Gebruik schoenpoets (neutraal of in de juiste kleur) bij beschadigingen.
  • Wees voorzichtig met het opspuiten van parfum, doe dit bij voorkeur voordat je het kledingstuk aantrekt.
  • Hang, na het dragen het kledingstuk op een hanger en laat het luchten.
  • Gebruik een sjaaltje in de nek of een los kraagje om te voorkomen dat de kraag vettig wordt van het huidvet.

Related Posts