De Mouw neemt het niet zo nauw

De Mouw neemt het niet zo nauw

Mouwen zijn bij veel kledingstukken echte aandachttrekkers, een trend die al zeker 3 jaar gaande is. Ook bij truien is een diversiteit aan mouwen waarneembaar. Weet je ook dat met bepaalde mouwvormen je je figuur een extra boost kun geven?

Deze trui waarbij het volume aan de bovenarm zit, is afgeleid van de Chickenlegmouw een lange mouw waarvan de bovenkant wijd bloest tot onder de elleboog, met een strakke onderkant. Ideaal voor mensen die smalle armen hebben om meer volume te visualiseren, maar ook voor het figuurtype zoals de omgekeerde driehoek om meer volume aan de bovenkant van het figuur te maken.
De mouw van de trui is geïnspireerd op de Pagodemouw en de Bisschopsmouw, beide mouwen hebben als kenmerk dat zij aan de onderkant wijder zijn. Door de wijde mouwen en grove structuur wordt het accent op de heupen gelegd.
Deze mouwvorm is een fantasiemouw waarin duidelijk de inspiratie van de kapmouw terug komt. Deze mouwvorm verbreedt de schouders, wat bijvoorbeeld ideaal is bij het figuur dat getypeerd wordt als de omgekeerde driehoek. Maar ook goed werkt als je je taille wilt accentueren.
Deze mouw vertoont overeenkomsten met de Ballonmouw; een lange pofmouw tot aan de pols. Geeft volume aan de armen, De lage boord aan de onderkant bij de mouwen draagt eraan bij dat de armen langer lijken en het accent rond de buik ligt.
Een andere fantasiemouw, geïnspireerd op de ballonmouw en bisschopsmouw. Door de ronde vorm is dit een trui die bijvoorbeeld ook zeer geschikt om een recht figuur iets ronder te maken. De trui is fijn gebreid en geeft daardoor een heel ander effect dan bij trui nr 2.

Openingsbeeld Vero Moda

Related Posts