Je figuurvorm is de basis

Je figuurvorm is de basis

Het is alweer een tijdje terug, nog voor COVID-19, dat ik een training gaf aan een groep van ongeveer 15 vrouwen. Toen ik van de week een Spaanse image professional sprak, moest ik daar weer aan terug denken. Zij vertelde mij dat Spaanse vrouwen dikwijls niet weten welke figuurvorm zij hebben en op welke manier zij dat het beste kunnen accentueren/camoufleren. Ik herinnerde mij dat in mijn groep hooguit 2 vrouwen waren die echt inzicht hadden over hun figuurvorm en de do’s en dont’s intuïtief goed wisten toe te passen. Kennis over je figuurvorm maakt het gemakkelijker bij het kopen van kleding. Je weet dan immers waar je op kunt letten qua stof, vorm, dessins en kleur.

Op dit platform bespreken we de 5 meest voorkomende figuurvormen. Maar uiteraard past lang niet iedereen in een ‘hokje’. Het ‘hokje’ is ook totaal niet belangrijk, het gaat er om dat je weet hoe je je pluspunten kunt accentueren en dat je de dingen waar je misschien minder tevreden over bent gemakkelijk kunt camoufleren. Het meest lastige voor vrouwen en mannen is objectief te kijken naar hun figuur en juist de mooie kanten te zien. Een image professional kan je hierbij écht helpen en je tips en trics geven waarmee je direct uit de voeten kunt. Ik vind dat iedereen (vrouw of man) zichzelf goed zou moeten kennen en zo het meest optimale uit zichzelf kan halen. Wellicht kun je gebruik maken van je persoonlijk budget en via je werkgever een persoonlijk ontwikkelingstraject aanvragen en op deze manier kennismaken met een image professional van dit platform. Gun jezelf een figuuranalyse en ervaar hoe jij daardoor je gemakkelijk weet te kleden en je positieve punten weet te accentueren.

Related Posts