Verduurzaam je kledingkast

Verduurzaam je kledingkast

Ik hoorde het al om me heen dat veel mensen de lockdown hebben gebruikt om thuis op te ruimen. Ook de kledingkast heeft bij veel mensen er aan moeten geloven en heeft nu een andere inhoud gekregen. Van MVO Nederland kregen wij zelfs het bericht dat door de grotere stroom van textielafval een stop is gezet op de export van textiel. Textiel inzamelaars kunnen het niet meer kwijt. Om die reden is onlangs een oproep geweest om post-consumer textiel te verwerken in projecten. Het is natuurlijk heerlijk dat je kledingkast eindelijk is ontdaan van die kleding die je toch niet meer droeg omdat het uit de mode was geraakt, je kledingmaat is gewijzigd, je nooit goed hebt geweten waarom je dat kledingstuk hebt gekocht, etc. Het toont ook aan dat we met z’n allen best wel veel kleding hebben want ondanks dat we zoveel weg hebben gedaan, liep niemand in zijn blote kont. Misschien heb je je voorgenomen geen overvolle kledingkast meer te willen of heb je besloten alleen nog duurzame merken aan te schaffen. Of heb je inmiddels al weer nieuwe kleding gekocht; uit gewoonte, de drang naar iets nieuws of gewoon omdat je vindt dat jij het verdient? Nu je kledingkast is opgeruimd is het een goed moment een professional in te schakelen. Jij hebt het meeste voorwerk al gedaan; namelijk opruimen waardoor de image professional samen met jou kan kijken naar wat er nu echt ontbreekt in jouw garderobe. Maar… en dat is wellicht nog belangrijk, jou kan inspireren hoe je met de aanwezige kleding verschillende looks kunt maken. In vakjargon wordt dat ook wel een capsule gaderobe genoemd. Met een capsule garderobe worden alle kledingstukken en accessoires optimaal gebruikt en kom jij iedere dag toch weer verrassend voor de dag. En weet je dat het hebben van een capsule garderobe heel duurzaam is. Je hebt immers alleen die items in de kast die je nodig hebt, bij je passen en elkaar aanvullen. Bovendien kan een image professional je helpen met het ontdekken van je persoonlijke stijl, je adviseren welke kleding items en stoffen goed bij jou passen en je figuur positief accentueren. Ook kan zij je helpen duurzame keuzes te maken want duurzaamheid is een breed begrip. Duurzaamheid kan gaan over:

  • het gebruik van duurzame materialen
  • arbeidsomstandigheden
  • diervrije producten
  • hergebruik
  • aanschaf van kwalitatieve items 

Door hiervan kennis te hebben, koop je bewuster en is de kans op een miskoop nihil. Het woord image professional is een breed begrip. Je kunt bij deze experts terecht voor een kleuranalyse, stijladvies, opbouw van een duurzame garderobe en personal branding vraagstukken. 

Related Posts